Adószámunk: 18504688-1-42   |   Bankszámlaszámunk: 11731001-23125324-00000000   |   Elérhetőség: info@nevetnikek.hu

HÍREINK


Hogyan lesz az egyik legkárosabb ellenségünkből jókedvre derítő eszköz?

2020.09.15.

Úgy, hogy a kezébe adjuk egy gyermeknek. A pécsi vendéglátóhelyek most egyetlen lépéssel két jót is tehetnek, ha kivezetik, és nekünk adják a műanyag szívószálakat. A törvény alapján jövő év júliusától Magyarországon egyébként is tilos lesz műanyag szívószálakat forgalmazni. Attól a pécsi étterem- vagy kávézó tulajdonostól, aki már most leváltja ezeket papír-, bambusz-, acél-, üveg-, vagy más, alternatív szívószálra, a Nevetnikék Alapítvány boldogan venné át azokat. A szívószálakból a Pécsi Gyermekklinikán fekvő beteg gyermekekkel készítünk szívószál-dudát. Így szól:

Egy műanyag szívószál nehezen újrahasznosítható, a műanyagok, amiket feltalálása óta gyártottak, még mindig velünk vannak. Egy szívószál átlagos felhasználási ideje, „élettartama” ráadásul nem több, mint 20 perc. A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei a szívószál-duda készítésekor a gyerekekkel legalább egy órán keresztül szoktak nevetni, a dudákat elviszik magukkal, és sok-sok napig fújják boldoggá téve családtagokat és barátokat, amíg tönkre nem megy.A szívószál-duda készítés a programunk rendkívül hálás eleme: amennyire egyszerű elkészíteni, annyira vicces utána vele versenyezni. A maradékokból pedig szívószál-karkötőt tudunk fonni. Szerintünk nem csak mi vágyunk erre, de a műanyag szívószálak is így szeretnének kivonulni a világból, valami szép emléket hagyva maguk után .Hosszú távon a Nevetnikék Alapítvány szervezői is keresni fognak egy hasonlóan egyszerű, de mókás, hangot adó eszközt, amivel ki tudják váltani a műanyag szívószálakat. Addig viszont, hogy időt nyerjünk, mi szívesen elfogadjuk a vendéglátó helyektől a fennmaradt, becsomagolt eszközöket, és cserébe büszkén mutatjuk be facebook oldalunkon a már zöld éttermeket, kávézókat, cukrászdákat, akiket egy matricával is megjutalmazunk.

Kérlek, segíts abban, hogy minél több pécsihez eljusson a hír, oszd meg facebookon, és rendeléskor kérdezz rá, hallottak-e erről a lehetőségről.Ha pedig tulajdonosként mellénk állnál, az átvétel kapcsán keresd Glóriát: gloria@nevetnikek.hu Tel: 30/580-4427 


Szigetváron is van Interaktív Mesefal

2020.08.31.

A Nevetnikék Alapítvány a második Interaktív Mesefalat a Szigetvári Városi Kórház gyermekosztályának adta át. A 2020 tavaszára tervezett projekt sajnos a járványhelyzet miatt csúszott, így az elkészült fajátékok a raktárban várták hónapokig az önkénteseket a festésre. Júliusban végül 20 önkéntes bevonásával 2 nap alatt sikerült egy 3 órás festőoktatás után kifesteni a tündérfigurákat. A pici babáknak egy matatófalat készítettek, a nagyobbaknak pedig amőba játékot a játszószobába. Két kórterem közé pedig egy hatalmas tábla játék készült, amin a memóriajátéktól a golyólabirintusig minden megtalálható.


Idősbevásárlás és szájmaszkvarrás Pécsen

2020.04.07.

A járványhelyzet miatt a nagyszámú önkéntes programunkat is szüneteltetnünk kell, így sem a beteg gyermekeket nem látogathatjuk, sem a mesefalfestős programokat nem tudjuk megszervezni. Pécsen elsőként ajánlották fel fiatal önkénteseink, hogy idős és krónikus beteg lakosok helyett bevásárolnak, érintkezés mentesen, az ajtó előtt hagyva a csomagot. Az idősebb önkénteseink viszont a szájmaszk varrásban segítenek be. A háttérben a szigetvári és kaposvári interaktív falhoz szükséges játékok azért készülőben vannak. Ez a járvány helyzet egyszer véget ér, és újra elkezdhetünk dolgozni a kórházban. Most viszont még fontosabb lesz, hogy a helyzet által traumatizált beteg gyerekek és az egészségügyi dolgozók mellett ott lehessünk.

Az adó 1% felajánlás ebben segítene minket. Adószám: 18504688-1-42


Kórházlátogatás Kaposváron is

2019.09.01.

Júniusban előkészítettük a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Csecsemő- és Gyermek Mátrix Osztályán történő önkéntes programunkat is, melynek célja  - a pécsi programhoz hasonlóan,

- a fekvőbeteg gyermekek számára játékos programok szervezése,

hogy ezáltal csökkentsük a bent tartózkodás szorongásait. A kaposvári kórházba a megyéből sok gyermek érkezik több napi bent tartózkodással, az osztályon felújított játszó szobában van lehetőségük kikapcsolni, azonban néha kell egy kis bátorítás, kedves szó, poénkodás, hogy igazán feloldódjanak. Célunk, hogy a Kaposváron gyógyuló kis betegek mindegyikhez is hosszú távon eljussunk, és segítsük az itt megforduló szülőket, és az itt dolgozó egészségügyi személyzetet. Ehhez keresünk most önkénteseket, akik vállalják a felkészítést, és a heti rendszerességű programtartást.

Érdeklődni lehet Csernákné Matuca Ivettnél

matuca.ivett@nevetnikek.hu e-mail címen.


Interaktív Mesefal a Pécsi Gyermekklinikán

2019.05.30.

A PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika fül-orr-gégészeti és kardiológiai szakambulanciájának 24 méteres folyosóján egy fajátékokkal teletűzdelt mesefalat hoztunk létre 250 önkéntes bevonásával. Az összefüggő falfestményt a mecseki táj, növény- és állatvilága ihlette, a figurákat és a színeket Prell Anett festőművész, grafikus tervezte meg; míg a fajátékokat egy helyi hangszerkészítő, Paller G. Péter készítette. A kivitelezéshez számos helyi nagyvállalat anyagi- és munkaerő támogatást adott, akiknek ezúttal is köszönjük a közreműködést. 8 hónapi tervezés után, 75 liter festék felhasználásával sikerült kialakítani 2019 tavaszán azt a folyosót, ami ezentúl csökkenti a várakozás feszültségeit évente 12ezer gyermek számára. „Nagy forgalmunk van, időnként várakozni is kell, de ez egy bőséges választéka a játékok sorában, úgyhogy itt nem a várakozással fog telni az idő, hanem bizonyos dolgok felfedezésével”- mondta Prof. Dr. Decsi Tamás klinikaigazgató.

Akik nélkül nem jöhetett volna létre: Emberség Erejével Alapítvány, Hauni Hungária, Ready by Wednesday, Antal és társa Bt, Mecsekerdő Zrt, Lafarge Cement Magyarország Kft, Tettye Forrásház Zrt, OTP Bank Nyrt, Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány, Ferling Kft.


A szigetvári gyerekosztályt is kifestjük!

2018.09.01.

Miután a Pécsi Gyermekklinika 3 fekvőbeteg osztályát mesefigurákkal feldíszítettük, úgy döntöttünk, kiterjesztjük a projektünket a régióban lévő más kórházra is, így esett a választás a Szigetvári Kórház gyermekosztályára. A festésbe pécsi és szigetvári cégek, lakosok bevonását tervezzük, mindegyik kórterem más-más témát kap, a folyosó pedig egy egybefüggő természeti képet fog alkotni számtalan aranyos mesefigurával. A festések ezúttal is szombati napokon történnek, és egy év alatt tervezzük a megvalósítást. Bízunk abban, hogy az önkéntes összefogás erejével itt is eredményesen fogjuk gyermekbarátibbá tenni a kórtermeket. 


Közeledünk álmaink megvalósításához

2019.03.01.

2008 óta egy maroknyi lelkes önkéntes csapat látogatja a Pécsi Gyermekklinika 9 fekvőbeteg osztályát, hogy a játékos programokkal oldják a bent fekvő betegek feszültségét, fájdalmát. Álmunk, hogy minden nap, minden osztályra, minden beteg gyermekhez eljussunk, azonban ezt a célt évek alatt sem tudtuk elérni, mivel az önkéntesek két hónapos felkészítőjét is szabadidőnkben szervezzük, így csak korlátozott számú önkéntes bevonására van lehetőségünk. Most azonban két pályázatot is nyertünk, aminek következményeként el tudunk indulni azon az úton, hogy annyi önkéntest vonjunk be a munkába, amivel már lefedjük mind a 9 fekvőbeteg osztályt.

Ezúttal is köszönjük tehát az Erősödő Civil Közösségek és a Nemzeti Együttműködési Alap munkatársainak, hogy méltónak találták ötletünket a támogatásra.