Bocskai Timi

Dr. Bocskai Timi

Az én korosztályom még olyan körülmények között nevelkedett az iskolában, hogy a napjaink kötelező része volt az önkéntesség, csak akkor ezt még társadalmi munkának hívtak. Ez végigkísért bennünket az általános iskolától egészen az egyetem befejezéséig. Gyűjtöttünk papírt, gesztenyét, rendbe tettük a környezetünket, önkéntesként segítettünk. Gyermekkorom óta arra készültem, hogy orvos legyek, hogy segíthessek az embereknek. Sajnos sokat voltam gyerekként kórházban, de mindig nagyon jó volt, ha a nővérek és orvosok közül valaki egy kicsit azért is tett, hogy a gyógyulás és a kórházi napok könnyebbek legyenek. Egyetemistaként az ápolástani gyakorlatomat egy gyermekkórházban töltöttem. Ez volt az első alkalom, hogy immár a másik oldalon állva, most én legyek a beteg gyerekek segítségére. A kötelező szakmai teendők után mesét olvastam nekik, játszottam velük. A mindennapokban altatóorvosként dolgozom. Munkám egyik fontos része a szakmai ellátáson túl, hogy a kórház, a betegség, a műtét miatti feszültség, félelem, szorongás oldásában segítsek a betegeknek, legyen szó felnőttről, gyermekről. Tapasztalatból tudom, hogy a kedvesség, az empátia mellett a kórházi környezet, a kórterem barátságossá tétele, a játékos foglalkozások sokat segítenek a testi gyógyulás mellett a lélek gyógyulásában is.

A Nevetnikék Alapítvány munkáját önkéntesként segítem. A jótékonyság jó érzése mellett a kreatív részem is boldog ilyenkor. Az Alapítvány tevékenysége hosszú évekre nyúlik vissza, és a mai világban, a jelenlegi egészségügyi ellátásban fontos szerepet tölt be. Ötletekből, kreativitásból sosincs hiány, a gyerekek legnagyobb örömére. 🙂 Mesefalfestő és játékkészítő programjaikon vettem eddig részt. Egy olyan vidám, tettre kész csapatot ismertem meg, akik példaként állhatnak a mai fiatalok előtt. Megtisztelő felkérésükre elvállaltam a nagyköveti feladatot. Nagy örömmel állok a legújabb céljuk mellé, hiszen egy ilyen biztos bázis megléte elengedhetetlen a sikeres működéshez.

A Nevetnikéknek most igazán nagy segítségre van szüksége! Az eddigi helyen már nem sokáig maradhatnak, szükség van egy újra. Ahogy mondani szokták, semmi sincs véletlenül! A pécsi Gyermekklinika mellett egy ház eladóvá vált. Anyagi támogatással ez a hely az otthonuk lehetne… hiszem, hogy a Ti segítségetekkel saját OTTHONA LESZ A NEVETNIKÉKNEK! 🙂 Itt mindenre lesz lehetőségük: képzéseket tartani az önkénteseknek, tárolni a játékokat és a foglalkozásokhoz szükséges eszközöket, megtartani a játékkészítő foglalkozásokat. Az anyagi támogatás mellett a ház felújításával és rendbetételével kapcsolatos személyes felajánlásokat is szívesen fogadunk.

Saját nagyköveti vállalásom: az adományozó személyek közül kisorsolunk hármat, akiknek festek egy-egy selyemsálat 🙂 és a ház felújításában, amiben tudok, segítek.

Most mi fogjunk össze önzetlenül a Nevetnikékért, és váltsuk valóra az álmot…. mert csodák igenis léteznek, ha van szeretet, jóság és összefogás! 🙂

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 300.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

722.250 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.26.

VF


2021.10.25.

Jakabszállás


2021.10.21.

Anonymus


2021.10.17.

Anonymus


2021.09.12.

Vitális Ágnes

Támogatás

2021.09.09.

Judit

Velünk csak jó dolgok történhetnek! 🙂

2021.08.31.

Deliné dr. Győrmárton Rita


2021.08.27.

Barbi


2021.08.26.

Anonymus


2021.08.26.

Anonymus


2021.08.25.

Gyöngyvér


2021.08.25.

Tomi

Szuper célok, hajrá!

2021.08.24.

Anonymus