Bocskai Timi

Dr. Bocskai Timi

Az én korosztályom még olyan körülmények között nevelkedett az iskolában, hogy a napjaink kötelező része volt az önkéntesség, csak akkor ezt még társadalmi munkának hívtak. Ez végigkísért bennünket az általános iskolától egészen az egyetem befejezéséig. Gyűjtöttünk papírt, gesztenyét, rendbe tettük a környezetünket, önkéntesként segítettünk. Gyermekkorom óta arra készültem, hogy orvos legyek, hogy segíthessek az embereknek. Sajnos sokat voltam gyerekként kórházban, de mindig nagyon jó volt, ha a nővérek és orvosok közül valaki egy kicsit azért is tett, hogy a gyógyulás és a kórházi napok könnyebbek legyenek. Egyetemistaként az ápolástani gyakorlatomat egy gyermekkórházban töltöttem. Ez volt az első alkalom, hogy immár a másik oldalon állva, most én legyek a beteg gyerekek segítségére. A kötelező szakmai teendők után mesét olvastam nekik, játszottam velük. A mindennapokban altatóorvosként dolgozom. Munkám egyik fontos része a szakmai ellátáson túl, hogy a kórház, a betegség, a műtét miatti feszültség, félelem, szorongás oldásában segítsek a betegeknek, legyen szó felnőttről, gyermekről. Tapasztalatból tudom, hogy a kedvesség, az empátia mellett a kórházi környezet, a kórterem barátságossá tétele, a játékos foglalkozások sokat segítenek a testi gyógyulás mellett a lélek gyógyulásában is.

A Nevetnikék Alapítvány munkáját önkéntesként segítem. A jótékonyság jó érzése mellett a kreatív részem is boldog ilyenkor. Az Alapítvány tevékenysége hosszú évekre nyúlik vissza, és a mai világban, a jelenlegi egészségügyi ellátásban fontos szerepet tölt be. Ötletekből, kreativitásból sosincs hiány, a gyerekek legnagyobb örömére. 🙂 Mesefalfestő és játékkészítő programjaikon vettem eddig részt. Egy olyan vidám, tettre kész csapatot ismertem meg, akik példaként állhatnak a mai fiatalok előtt. Megtisztelő felkérésükre elvállaltam a nagyköveti feladatot. Nagy örömmel állok a legújabb céljuk mellé, hiszen egy ilyen biztos bázis megléte elengedhetetlen a sikeres működéshez.

A Nevetnikéknek most igazán nagy segítségre van szüksége! Az eddigi helyen már nem sokáig maradhatnak, szükség van egy újra. Ahogy mondani szokták, semmi sincs véletlenül! A pécsi Gyermekklinika mellett egy ház eladóvá vált. Anyagi támogatással ez a hely az otthonuk lehetne… hiszem, hogy a Ti segítségetekkel saját OTTHONA LESZ A NEVETNIKÉKNEK! 🙂 Itt mindenre lesz lehetőségük: képzéseket tartani az önkénteseknek, tárolni a játékokat és a foglalkozásokhoz szükséges eszközöket, megtartani a játékkészítő foglalkozásokat. Az anyagi támogatás mellett a ház felújításával és rendbetételével kapcsolatos személyes felajánlásokat is szívesen fogadunk.

Saját nagyköveti vállalásom: az adományozó személyek közül kisorsolunk hármat, akiknek festek egy-egy selyemsálat 🙂 és a ház felújításában, amiben tudok, segítek.

Most mi fogjunk össze önzetlenül a Nevetnikékért, és váltsuk valóra az álmot…. mert csodák igenis léteznek, ha van szeretet, jóság és összefogás! 🙂

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 300.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

165.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.09.12.

Vitális Ágnes

Támogatás

2021.09.09.

Judit

Velünk csak jó dolgok történhetnek! 🙂

2021.08.31.

Deliné dr. Győrmárton Rita


2021.08.27.

Barbi


2021.08.26.

Anonymus


2021.08.26.

Anonymus


2021.08.25.

Gyöngyvér


2021.08.25.

Tomi

Szuper célok, hajrá!

2021.08.24.

Anonymus