Budai Bianka

Budai Bianka

A Nevetnikék Alapítvány több mint 13 éve segít önkéntesein keresztül beteg gyermekeken, mind a pécsi, mind a kaposvári gyermekklinikán. 2009-ben elsőéves pécsi egyetemistaként kerültem kapcsolatba a nonprofit szervezettel, így gyakorlatilag majdnem a kezdetektől követhettem végig a program fejlődését, bővülését. 3 éven keresztül önkénteskedtem a pécsi gyermekoszályokon, ezután sajnos máshova sodort az élet, de azóta is folyamatosan követem az alapítvány munkáját. Ami kézműveskedéssel, mesemondással, bábozással indult, az szépen lassan kibővült falfestésekkel, társasokkal, játékkészítéssel, hangszeres zenéléssel, interaktív mesefallal. A cél semmit sem változott a több mint egy évtized alatt: mosolyt csalni a kórházban fekvő gyermekek arcára, egy kicsivel is akár, de megkönnyíteni, kedves emlékekkel is megtelíteni a kórházban töltött napjaikat.

A kórházi átszervezések miatt viszont nagy bajban van a Nevetnikék. A pécsi Nyár utcai kórházi részleg bezárásával elveszíti a tetőt a feje felől, azt az irodát, ahol az önkéntesek interjúztatása, felkészítése, valamint a játékok és eszközök tárolása történt. A Nevetnikéknek tehát most nagyon gyorsan új otthont kell találnia.

Ha vannak csodás véletlenek, akkor ez biztosan az: a gyermekklinika új helyszínén, a József Attila utcai rész bejáratával szemben eladásra kínáltak egy házat, amely az Alapítvány eszközeinek és munkatársainak is megfelelő helyet tudna biztosítani a program folytatásához. A házikó nagyon kedves és ideális, azonban felújításra és rengeteg munkára vár. A vételi ára 27 millió forint, amelyet a szervezet hitelből kíván megvásárolni. Az eddigi befolyt adományokból már összegyűlt a hőn áhított 6 millió forintos önrész, így én most a hitel összegének csökkentésében kérem a segítségeket.

A Nevetnikék nagykövetekét 500.000 forintot szeretnék összegyűjteni a cél elérése érdekében. Bár már nem Pécsen élek, így személyesen nem fogok tudni részt venni a felújítási munkákban, vállalásom, hogy meglepetéshelyről képeslappal köszöntöm majd fel a ház új lakóit. Kérlek benneteket, hogy amennyiben lehetőségetek engedi, bármilyen kis összeggel támogassátok az Alapítványt, minden adomány nagyon sokat jelent az önkénteseknek és a mókára váró gyerekeknek egyaránt. Előre is nagyon köszönöm!

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 500.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

500.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.10.24.

angyalok licit


2021.10.24.

Anonymus


2021.09.13.

Rajkó Petra


2021.09.07.

Bali

Szeretném támogatásommal segíteni, hogy minél előbb megvalósulhasson a projekt. 🙂