Buzgány Tünde

Buzgány Tünde

Régen volt már, de arra emlékszem, hogy nagyon szerettem mosolyogtatni. Főiskola végeztével találtam rá a kórházi önkéntes programra, és mivel nem tudtam a szakmámban elhelyezkedni, örültem, hogy legalább így tudok segítő hivatást gyakorolni.

Két éven keresztül vettem részt a meseolvasásokon, kézműveskedéseken, játékokban. Visszaolvasva a levelezéseket, a gyerekeknek hiába voltunk sokszor idegenek, mégis tudtunk mosolyt csalni az arcukra, és ha csak fél órára vagy egy órára, de másra gondolni, mint a betegségre. Mi is részesei voltunk annak, hogy a gyerekek felépüljenek, igaz, a mentális vagy lelki oldalról. Úgy emlékszem, hogy csak pozitív visszajelzést kaptam a gyerekektől, szülőktől és az egészségügyi dolgozóktól.

A kulcscsomómon a mai napig rajta van egy kulcstartó, amit egy kislány készített nekem.

Sok önzetlen segítség után, jelenleg nekik van szükségük segítségre. Nagykövetként szeretnék támogatást kérni ahhoz, hogy a reális álmuk valóra váljon, és tovább tudjanak nevettetni, mosolyt csalni a kórház falain belül.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

100.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus