Cserepes Luca

Cserepes Luca

A Nevetnikék Alapítvány több mint 13 éve segít önkéntesein keresztül beteg gyermekeken, mind a pécsi, mind a kaposvári gyermekklinikán. A nonprofit szervezet és az ahhoz köthető programok alapítója gyermekkorom óta legjobb barátnőm, így volt szerencsém a kezdetektől megismerni a Nevetnikék szervezetének kialakulását, változását és minden kihívást, amely az elmúlt évtizedben érte az Alapítványt. Természetesen részrehajlás nélkül nem tudok és nem is szeretnék írni a szervezetről, azonban meggyőződéssel állíthatom, hogy az alapítvány célja még a legnehezebb időkben is rendíthetetlen volt, ez pedig a beteg gyermekek minden lehetséges eszközzel történő segítése, kórházban töltött napjaiknak a megkönnyítése (akár mesemondáson, zenés foglalkozáson keresztül, akár a környezet megszépítése útján, lásd: interaktív mesefal) és végső soron mielőbbi gyógyulások elősegítése.

A pécsi Nyár utcai kórházi részleg bezárásával a Nevetnikék Alapítvány elveszíti azt az irodát, ahol a szervezet lényegét képező önkéntesek interjúztatása történik, illetve ahol eszközeiket tárolják (pl. játékkészítéshez szükséges eszközök). Ezzel párhuzamosan azonban, isteni jelként, a gyermekklinika új helyszínén, a József Attila utcai rész bejáratával szemben eladásra kínáltak egy házat, amely az Alapítvány eszközeinek és munkatársainak is megfelelő helyet tudna biztosítani.

A ház vételi ára 27 millió forint, amelyet a szervezet hitelből kíván megvásárolni. A hitel felvételéhez szükséges önrész előteremtéséhez támogatókra van szükség, ehhez kérem segítségeket. Kérlek benneteket, hogy amennyiben lehetőségetek engedi, bármilyen kis összeggel támogassátok az Alapítványt, és segítsük hozzá őket a hőn áhított ház megvásárlásához!

Segítsünk közösen, hogy az alapítvány tovább tudjon segíteni a beteg gyermekeknek!

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 500.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

500.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.25.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.10.20.

Anonymus


2021.10.20.

Anonymus


2021.10.20.

Anonymus


2021.10.20.

Anonymus


2021.09.29.

Anonymus


2021.09.05.

Anonymus


2021.09.03.

Máté


2021.08.29.

A