Cserepes Luca

Cserepes Luca

A Nevetnikék Alapítvány több mint 13 éve segít önkéntesein keresztül beteg gyermekeken, mind a pécsi, mind a kaposvári gyermekklinikán. A nonprofit szervezet és az ahhoz köthető programok alapítója gyermekkorom óta legjobb barátnőm, így volt szerencsém a kezdetektől megismerni a Nevetnikék szervezetének kialakulását, változását és minden kihívást, amely az elmúlt évtizedben érte az Alapítványt. Természetesen részrehajlás nélkül nem tudok és nem is szeretnék írni a szervezetről, azonban meggyőződéssel állíthatom, hogy az alapítvány célja még a legnehezebb időkben is rendíthetetlen volt, ez pedig a beteg gyermekek minden lehetséges eszközzel történő segítése, kórházban töltött napjaiknak a megkönnyítése (akár mesemondáson, zenés foglalkozáson keresztül, akár a környezet megszépítése útján, lásd: interaktív mesefal) és végső soron mielőbbi gyógyulások elősegítése.

A pécsi Nyár utcai kórházi részleg bezárásával a Nevetnikék Alapítvány elveszíti azt az irodát, ahol a szervezet lényegét képező önkéntesek interjúztatása történik, illetve ahol eszközeiket tárolják (pl. játékkészítéshez szükséges eszközök). Ezzel párhuzamosan azonban, isteni jelként, a gyermekklinika új helyszínén, a József Attila utcai rész bejáratával szemben eladásra kínáltak egy házat, amely az Alapítvány eszközeinek és munkatársainak is megfelelő helyet tudna biztosítani.

A ház vételi ára 27 millió forint, amelyet a szervezet hitelből kíván megvásárolni. A hitel felvételéhez szükséges önrész előteremtéséhez támogatókra van szükség, ehhez kérem segítségeket. Kérlek benneteket, hogy amennyiben lehetőségetek engedi, bármilyen kis összeggel támogassátok az Alapítványt, és segítsük hozzá őket a hőn áhított ház megvásárlásához!

Segítsünk közösen, hogy az alapítvány tovább tudjon segíteni a beteg gyermekeknek!

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 500.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

22.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.09.05.

Anonymus


2021.09.03.

Máté


2021.08.29.

A