Cs. Molnár Viki

Cs. Molnár Viki

A Nevetnikék egy olyan alapítvány, amely tele van önzetlen emberekkel. Emberekkel, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy a világ egy kicsit jobb hely legyen a gyermekek számára.

Éppen ezért döntöttem úgy 2019 őszén, hogy a Nyár utcai gyermekklinika megszámlálhatatlan lépcsőit megmászva (de most komolyan, kétszer is megálltam) jelentkezem a csapatba. Ez volt életem eddigi egyik legjobb döntése.

Hogyan kezdődik egy foglalkozás? A forgatókönyv a következő: felvesszük a kék-sárga köpenyeket, telerakjuk a zsebeiket annyi játékkal, amennyivel csak tudjuk, és belépünk a kórterembe. Ami ezután történik, az csupa meglepetés.

Legyen a folytatás egy kártyaparty, mesemondás, vagy papírkígyó készítés, a célunk mindig ugyanaz: mosolyt csalni a beteg gyermekek arcára. Hiszen attól még, hogy a betegségeikkel küszködnek, még nem jelenti azt, hogy nekik nem jár a boldogság.

Sajnos a krízis mindig váratlanul jön. Az alapítvány elvesztette egyetlen biztos pontját, a Nyár utcai irodáját. Ahhoz viszont, hogy továbbra is működni tudjon, hogy továbbra is megkönnyítse a kórházban tartózkodó gyerkőcök életét, szüksége van egy otthonra, hogy megvalósítsa az álmait. Hiszen igény van a segítségükre. Így hát segítsünk nekik mi is.

Én hiszem, hogy a közös jótettnek hatalmas ereje van, reményt és jövőképet ad a gyermekeknek, szülőknek. Hatással van az alapítványra, erőt és energiát ad a jótettre, és hatással van a közvetett és közvetlen környezetre is.

Éppen ezért arra buzdítanék mindenkit, hogy segítsen a Nevetnikéknek, és adakozzon a céljuk elérése érdekében.

Cserébe pedig az alapítvány nagyköveteként vállalom, hogy az új otthonunk minden ablakát színes matricákkal dekorálom ki. Hadd tudja meg a város, hogy kik laknak benne. 😉

Addig pedig igyekszem mindent megtenni, hogy ezúttal ne fogjanak ki rajtam a lépcsők…

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

29.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.09.13.

Anonymus


2021.09.08.

Anonymus


2021.08.31.

Süvi


2021.08.30.

Kata

Nagyon szép, amit csináltok, csak így tovább!