Cs. Molnár Viki

Cs. Molnár Viki

A Nevetnikék egy olyan alapítvány, amely tele van önzetlen emberekkel. Emberekkel, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy a világ egy kicsit jobb hely legyen a gyermekek számára.

Éppen ezért döntöttem úgy 2019 őszén, hogy a Nyár utcai gyermekklinika megszámlálhatatlan lépcsőit megmászva (de most komolyan, kétszer is megálltam) jelentkezem a csapatba. Ez volt életem eddigi egyik legjobb döntése.

Hogyan kezdődik egy foglalkozás? A forgatókönyv a következő: felvesszük a kék-sárga köpenyeket, telerakjuk a zsebeiket annyi játékkal, amennyivel csak tudjuk, és belépünk a kórterembe. Ami ezután történik, az csupa meglepetés.

Legyen a folytatás egy kártyaparty, mesemondás, vagy papírkígyó készítés, a célunk mindig ugyanaz: mosolyt csalni a beteg gyermekek arcára. Hiszen attól még, hogy a betegségeikkel küszködnek, még nem jelenti azt, hogy nekik nem jár a boldogság.

Sajnos a krízis mindig váratlanul jön. Az alapítvány elvesztette egyetlen biztos pontját, a Nyár utcai irodáját. Ahhoz viszont, hogy továbbra is működni tudjon, hogy továbbra is megkönnyítse a kórházban tartózkodó gyerkőcök életét, szüksége van egy otthonra, hogy megvalósítsa az álmait. Hiszen igény van a segítségükre. Így hát segítsünk nekik mi is.

Én hiszem, hogy a közös jótettnek hatalmas ereje van, reményt és jövőképet ad a gyermekeknek, szülőknek. Hatással van az alapítványra, erőt és energiát ad a jótettre, és hatással van a közvetett és közvetlen környezetre is.

Éppen ezért arra buzdítanék mindenkit, hogy segítsen a Nevetnikéknek, és adakozzon a céljuk elérése érdekében.

Cserébe pedig az alapítvány nagyköveteként vállalom, hogy az új otthonunk minden ablakát színes matricákkal dekorálom ki. Hadd tudja meg a város, hogy kik laknak benne. 😉

Addig pedig igyekszem mindent megtenni, hogy ezúttal ne fogjanak ki rajtam a lépcsők…

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

100.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.20.

Anonymus


2021.10.20.

Anonymus


2021.10.20.

Anonymus


2021.10.20.

Anonymus


2021.09.13.

Anonymus


2021.09.08.

Anonymus


2021.08.31.

Süvi


2021.08.30.

Kata

Nagyon szép, amit csináltok, csak így tovább!