Dani Renáta

Dani Renáta

Dani Renáta vagyok, és van egy 24 éves kislányom, Niki, aki születése óta policisztás vesebeteg, epilepsziás, cukorbeteg, és a végstádiumú veseelégtelensége miatt négy óránként dialízisen van, amit otthon végzek.

Nikolett pici korában rengeteget volt kórházban, nagyon sok időt töltött bent, és volt időszak, mikor gépi dialízisen volt, ami kétnaponta 3-4 órát jelentett a géphez kötve. Mivel születése óta kórházba járunk, ő nagyon szereti a nővéreket, az orvosokat, és a kedves segítőket, akik a kórházba szoktak jönni a gyerekekhez mesét olvasni, segíteni tanulni, játszani, bábokat készíteni, társasozni, kirakózni, mindig nagyon lelkesen várta azokat a napokat, mikor meglátogatták őt, és játszhatott a többiekkel együtt.

Nagyon jónak tartom az alapítvány munkáját, nagy segítség a szülőknek, hogy a gyerekek könnyebben elviseljék a kórházat, és kicsit feledteti velük a sok vizsgálatot. Nagy-nagy szükség lenne arra, hogy legyen egy hely, ahol az alapítvány továbbra is működni tudna.

Szóval az én vállalásom az lenne, hogy 150.000,- forintot szeretnék összegyűjteni a házra, és Nikolett felajánlott egy kirakót a gyűjteményéből (aki ismeri, tudja, hogy ez hatalmas dolog a részéről). 😀

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 150.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

150.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.20.

Anonymus


2021.10.20.

Anonymus


2021.10.20.

Anonymus


2021.10.14.

Anonymus


2021.08.24.

Szilvia

Nikiért