Fejes Noémi

Kedves ismerőseim! Nagyjából egy éve, hogy a Nevetnikék Alapítvány önkéntes csapatához csatlakoztam, és kék-sárga ruhában hétről hétre járom a kórházakat, hogy mosolyt csaljak a gyerekek arcára. Igazi varázsládikával van ellátva minden osztály, amiből hangszereket, bábokat, kézműves eszközöket és jobbnál jobb társasjátékokat használunk a foglalkozásainkon. Időközben hasznos képzéseken vettem részt, és az önkéntestársaimtól is sok trükköt tanultam, hogy hogyan lehet a legélvezetesebbé, legszínesebbé tenni minden foglalkozást: Megtanultam, hogy hogyan készül a gyűrtvirág-csokor és a csipesz-állatka, hogy hogyan varázsoljunk kincses szigetet egy kórteremből jenga kockák segítségével, és hogy hogyan tudunk a gyerekekkel képzeletbeli kiránduláson részt venni, és ott felhasználni mindent, de tényleg mindent, mi szem-szájnak ingere. Az is említésre méltó teljesítmény, hogy úgy tudom forgatni az Uno-paklit, hogy a játszma végén minden gyerek világbajnoknak érezhesse magát hozzám képest. Ezen kívül autodidakta módon elsajátítottam a boci boci tarka című zenés remekmű xilofonra adaptált változatát és számtalanszor tanúbizonyságot tettem arról, hogy nem tudok énekelni (de legalább azt viccesen csinálom). Ez egy év kemény munkája, és még rengeteg a lehetőség! Ki tudja, egyszer talán ukulelén is megtanulok rendesen játszani… Ha visszagondolok saját gyerekkorom néhány kórházban töltött, unalmas és véget nem érőnek tűnő napjaira, rájövök, hogy milyen hiánypótló az, amit az alapítvány csinál. Minden gyerek megérdemli, hogy legalább egy pár óra erejéig elfeledkezhessen arról, hogy beteg, és távol van a családjától. Ebben segítünk mi. Azonban sajnos a kettéosztódás képessége még nincsen a birtokunkban, így azzal szembesülünk, hogy még több önkéntesre van szükség ahhoz, hogy minden nap, minden gyerekhez eljuthassunk. Ez azonban azt is jelenti, hogy még több embernek van szüksége a képzésekre, az esetmegbeszélő- és szupervíziós alkalmakra, amit pedig sajnos az alapítvány jelenlegi erőforrásai nem tudnak biztosítani. A nagyköveti vállalásommal én ehhez a folyamathoz szeretnék hozzájárulni, és ebben szeretném a Ti segítségeteket is kérni. Akármekkora összegnek nagyon örülünk, és köszönök szépen minden segítséget!

Általam választott projekt:

Új beteglátogató önkéntesek felkészítése

A Nevetnikék Alapítványnál az önkéntesek egy hosszú, akár több hónapos kiválasztási folyamatot követően kerülhetnek be a kórházlátogató csapatba. A jelentkezést követően személyes interjú és pszichológiai teszt következik, ezután kezdhetnek el hospitálni, itt mentoraink segítenek és mutatnak, tanítanak meg sok mindent a kórházi programmal kapcsolatban. Ezt követi az alapképzés, ahol minden a kórházzal, programmal kapcsolatos szabályt, tudnivalót és egy alap eszköztárat elsajátítanak a jelöltek, majd kommunikációs tréningen esnek át, ezt a tudás anyagot pedig a bemutató foglalkozásukon már élesben kamatoztathatják is. Ha meggyőzőek az első önálló foglalkozásukon, azaz jól meg tudják szólítani és bevonni a gyermekeket, követik és betartják a kórházi előírásokat, Nevetnikék kompatibilisek, akkor már jelentkezhetnek is ráérős idejükben a foglalkozásokra, ezekből összeáll a havi beosztás, ami alapján mindenki tudja mikor, kivel, melyik osztályra megy beteg gyermekeket látogatni. Ezen az úton végig kíséri őket kórházi koordinátorunk, mentoraink, pszichológus szakemberek. A felkészítésnek nemcsak emberi erőforrás, de eszköz igénye is van, illetve nagyrészt a Nevetnikék új otthonában történik a felkészítés, így a megnövekedett fenntartási költségek miatt, már nagyon költségessé vált az önkéntesek felkészítése, de mivel hosszútávon tervezünk velük és fontosnak tartjuk, hogy csak rátermett emberek látogassák a kórházban lévő gyermekeket, így mindezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy aztán ne csak adhassanak önkéntesként, hanem kapjanak is felüdülést a gyermekektől, közösséghez tartozást a szervezetünktől.

TÁMOGASD TE IS A PROJEKTET!

Miután kiválasztottad, hogy mekkora összegben szeretnéd támogatni a projektet, egy biztonságos felületre érkezel, ahol a bankkártya adataid megadásával tudsz adományozni az alapítványunknak.

Nagyon köszönjük, minden adomány számít! 🙂

A TE SEGÍTSÉGEDDEL MÉG TÖBB BOLDOG GYERMEK LESZ A KÓRHÁZAKBAN!

Tavaly rengeteg ember segített nekünk és az összefogásnak köszönhetően sikerült az elképzelhetetlen, új otthona lett a Nevetnikéknek! Nincs megállás, még nagyobb lendülettel folytatjuk a tevékenységeinket a beteg gyermekek boldogságáért, amihez ismét szükségünk van rátok. A nagyköveteink ezúttal számukra fontos projekteket választottak ki, hogy arra gyűjtsenek a kampány során.

NAGYKÖVETI CÉL:

100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

146.090 Ft

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

Dátum

2023 március 7

2023 március 7

2023 március 7

2023 március 8

2023 március 8

2023 március 8

2023 március 8

2023 március 8

2023 március 9

2023 március 9

2023 március 10

2023 március 22

2023 március 23

2023 április 3

2023 április 3

2023 április 4

2023 április 5

2023 április 8

Név

Anonim

Niki

HK

Vanda

Kálmi

GKA

Anonim

Eszter

Niki

Anonim

Anonim

HK

Anonim

Anonim

Sana

Anonim

Anonim

Sütivásár

Összeg

5.000 Ft

3.000 Ft

3.000 Ft

3.000 Ft

10.000 Ft

5.000 Ft

2.000 Ft

3.000 Ft

3.000 Ft

2.000 Ft

1.000 Ft

3.000 Ft

3.000 Ft

5.000 Ft

1.000 Ft

5.000 Ft

1.000 Ft

88.090 Ft

Üzenet


Sok sikert kívánok! Szép feladatot vállaltál. 🙂

Más összegben szeretnél adományozni?

Ebben az esetben kérlek töltsd ki a lenti űrlapot, hogy fel tudjuk veled venni a kapcsolatot az adományozás menetéről.