Fuller Bianka

Fuller Bianka

Mindig is tudtam, hogy egy olyan hivatást szeretnék választani, ami az emberek segítéséről szól. És már az egyetem első évében nagy volt bennem a tettvágy, igyekeztem olyan lehetőséget keresni, ahol segíthetek másoknak, és így találtam rá a Nevetnikék Alapítványra. Először nem is tudtam, mire vállalkozom, de Glória kedvességének és mások beszámolójának köszönhetően biztos voltam benne, hogy jó helyen leszek.

Sosem felejtem el azt, amikor először találkoztam a kórházban fekvő gyerekekkel. Félelemmel és izgatottsággal a szívemben léptem át kórház küszöbét, nem tudtam, mire számíthatok és azt sem, hogy helyt fogok-e állni. Hiszen mit tudnék én segíteni egy ilyen helyzetben? – gondoltam. De ahogy beléptem a gyerkőcök kórtermébe, minden félelmem elszállt, hiszen kitörő örömmel és lelkesedéssel fogadták az akkor már jól ismert Nevetnikék csapatát. Nem haboztak egy percet sem, mesélni kezdtek és kérdezgetni, várták, hogy milyen játékkal készültünk. És ez így telt minden egyes alkalommal, amikor időt töltöttem a Nevetnikék önkénteseként a kórházakban.

Azt gondolná az ember, hogy az önkénteskedés arról szól, hogy adunk másoknak. Időt, törődést, szeretetet, figyelmet és boldogságot. És bár már jó pár év eltelt azóta, az én emlékeimben csak az él, hogy mennyi szeretetet és boldogságot kaptam a Nevetnikéknél töltött idő alatt. Minden gyerkőc, minden történet sokat tanított a kitartásról, türelemről és szeretetről.

A tanulmányaimat később máshol folytattam, így elváltak útjaink, de a mai napig követem a csapat munkásságát, és jó volt látni, hogy ismerős és új arcok csatlakoznak ehhez a közösséghez. Így szomorúan értesültem a hírről, hogy kórházi átszervezések miatt bajba került az Alapítvány. A Nyár utcai kórház bezárásával megszűnik az az iroda, ahol lassan 10 évvel ez előtt én magam is készültem alkalomról-alkalomra. A Nevetnikéknek szüksége van egy irodára, ahol folytathatja munkáját, ahol a játékokat és eszközöket tárolják, amivel rengeteg gyermek arcára csalnak mosolyt.

Egy csodás véletlennek és Glória töretlen kitartásának köszönhetően hamar megszületett a megoldás, hiszen a klinika közelében eladásra kínálnak egy házat, ami tökéletes főhadiszállása lehetne az Alapítványnak. A ház vételára 27 millió forint, amit hitelből tervez fedezni a Nevetnikék. A közösség erejének és sok segítőkész embernek köszönhetően már összegyűlt a 6 millió forint önrész, ami a hitel felvételéhez szükséges, de itt nincs megállás. Segítsünk együtt a Nevetnikék Alapítványnak, hogy még több, kórházban tartózkodó gyermeknek, és immáron felnőttnek csalhassanak mosolyt az arcára. Bár már nem élek Pécsen, Nevetnikék nagykövetként lehetőségem van hozzájárulni a gyűjtéshez. A nagyköveti vállalásom 300.000 forint, aminek az összegyűjtéséhez a Ti segítségeteket szeretném kérni.

Bármilyen kis adomány hatalmas segítség az Alapítvány számára, így hálásan köszönünk minden támogatást.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 300.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

300.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.21.

Anonymus


2021.10.21.

Anonymus


2021.10.21.

Anonymus


2021.10.20.

Anonymus


2021.10.13.

KA