Fülöp Kinga

Fülöp Kinga

A Nevetnikékkel az első egyetemi évemben ismerkedtem meg. Az első hetekben az alapítvány ellátogatott az egyik előadásunkra. Amikor elmesélték, mivel is foglalkoznak, egyből tudtam, hogy köztük a helyem.

Milyen érzés is Nevetnikékesnek lenni? Nehéz megfogalmazni, de mindenesetre egy különleges és örömteli érzés. Emlékszem, a foglalkozások előtt mindig izgultam, hogy vajon megtalálom-e gyerekekkel a közös hangot, tudok-e mutatni nekik valamit, amivel legalább arra a kis időre elvonom a figyelmüket a kórházról. Azonban minden foglalkozás végén rájöttem, felesleges izgulni, csak magamat kell adnom, és felvennem a gyerekek ritmusát, így minden szuperül alakul. Feladatunk a gyerekek figyelmének elvonása a betegségről, illetve a kórházról, ami nagyon egyszerű, mégis rendkívül fontos a kórházban lévő gyermekek számára. Ezt sziszegő papírkígyókkal, csótánypókerrel, énekekkel vagy bármilyen spontán játékkal el tudjuk érni. Minden mosoly, kacagás és a szülők köszönete pedig megmutatja, hogy mennyire szükség is van az alapítvány munkájára a kórházban.

Bár már nem vagyok aktív önkéntes az alapítványnál, mégis mindig mosolyogva emlékezem vissza a Nevetnikékkel szerzett élményeimre, és mesélek az alapítványról az ismerőseimnek. Nagyon hálás vagyok az alapítványnak a náluk megszerezett tudásért (profi csótánypókeres és játékkészítő minősítésemért) és a számos tapasztalatért, illetve inspirációért, amiket jelenleg a külföldön végzett önkéntességem során is fel tudok használni.

Segíts nekünk te is, hogy továbbra is legyen helyünk tárolni a játékkészítéshez szükséges eszközeinket, megismerni a leendő csapattagokat, megtartani a továbbképzéseinket, illetve tárolni a legfontosabb dokumentumainkat.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

100.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.23.

Angyalok licit


2021.10.23.

Anonymus


2021.10.23.

Anonymus


2021.10.21.

Anonymus


2021.09.10.

Kinga