Gazdag-Losonci Adrienn

Gazdag-Losonci Adrienn

2014 szeptemberében, az egyetem első napjain szorongva ültem a padban, mivel nem ismertem senkit a városban. Az egyik óra elején egy szimpatikus önkéntes beszélt nekünk a Nevetnikék Alapítvány munkájáról, és arra biztatott, jelentkezzünk mi is. Nagyon megfogott, amit csinálnak, így gyorsan el is küldtem a jelentkezésem. A Nevetnikék lett az első család Pécsen, ahová tartoztam. ❤︎

Minden egyes foglalkozás alkalmával tanultam valamit magamról is, gyakran kellett kilépnem a komfortzónámból, de ezt nagyon élveztem. Kiderült, hogy mégsem vagyok annyira kétbalkezes, hiszen olyan papírkígyót tudok készíteni, ami aztán rám is támad. És a kondim sem olyan rossz, hiszen elmenekültem előle, de békaügetésben is szöktem már a „gólya” elől, százszor végigugrálva a folyosót. Habár abszolút botfülem van, mégis mosolyt tudtam csalni a zenémmel egy kisfiú arcára. Kiderült rólam, hogy pocsékul hazudok, mert bárhogy igyekszem, mindenki elver csótánypókerben. A legfontosabb dolog, amit tanultam, hogy a kórházban fekvő kicsiknek nem kell mindig bohóckodnunk, van, akinek az is elég, hogy ott vagyunk vele, abban a 2 órában nincs egyedül.

Ma már a saját gyermekemtől tanulok minden nap valami újat, de továbbra is nyomon követem az alapítvány munkásságát. Nagyon büszke vagyok rájuk, mert sokszor emberfeletti, amit csinálnak. Most azonban bajban vannak! Az eddigi főhadiszállás hamarosan megszűnik. Ahhoz, hogy folytathassák a munkát, szükségük van egy új otthonra, ami nem olcsó. Most segítsünk mi nekik! Sok kicsi sokra megy!

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 150.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

150.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.10.21.

Anonymus


2021.09.03.

Adri