Gáspárné Szijj Noémi

Gáspárné Szijj Noémi

Történetünk középső fiam 10. szülinapjával kezdődött. A nap a szülinapi bulit követő bicózással folytatódott, ami egy szerencsétlen esésnek „köszönhetően” a kórházban végződött. A bicózást követően kisfiam két hét múlva tért haza… immáron a kórházból, nagy hasi műtétet követően, vért is kellett kapnia, és még egy kis mentőhelikopterezés is járt a szülinapi bicózáshoz. Na, nem volt ám ez azért olyan vidám két hét! Azon túl, hogy életmentő műtéten esett át, fiamat lelkileg is megviselték a történések. Nem panaszkodott, pedig nagy fájdalmai voltak, bezárkózott, és nem beszélt túl sokat, néha még a simogatást sem engedte. Siófok után hirtelen Pécsen találtuk magunkat, mindenhol jó kezekben voltunk. Próbáltuk oldani a gyermek zárkózottságát beszélgetéssel, viccelődéssel, játékkal… sikertelenül. A tehetetlenség okozta frusztráció már-már bennünk, szülőkben is feszültséget okozott. Mit tehetnénk? Nem tudtuk. Tanácstalanok voltunk. Egyszer csak, honnan, honnan sem, ott termett két vidám fiatal diák, sugárzó arccal, néhány egyszerű játékkal a kezében, tele energiával, és játékra hívtak bennünket. Miért is ne? – mondtuk. Kisfiunknak is felcsillant a szeme, mondván, ő ezt a játékot ismeri.

Szinte varázsütésre előbújt a régi énje, Zsombi (a gyermek nevét szándékosan megváltoztattuk), nevetett, viccelődött, hülyéskedett, benne volt a játékban teljes valójában. Valahogy átbillentették a traumán, megváltozott a hozzáállása, a viselkedése. Mi, szülők pedig fellélegeztünk! Felsóhajtottunk! A felszakadt sóhajt még meg is könnyeztem. Mit csinálnak ők másképp? De jó, hogy jöttek! Kik ők? Kinek dolgoznak és miért? Nevetnikék… ők voltak azok. Hálásak vagyunk nekik azóta is! Ingyen, fizetség nélkül dolgoznak, csak úgy… mert ők is szeretik a gyerekeket! De jó, hogy vannak! De jó, hogy működnek! Isten áldja meg munkájukat!

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

100.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.21.

Anonymus


2021.10.21.

Anonymus


2021.09.13.

Noémi