Hardi Luca

Hardi Luca

Kedves Ismerőseim!

Szeretnék Nektek egy kis mesét mondani a pécsi életem egyik szeletéről.

Létezik egy vidám, sokszínű csapat, akik egyetemi éveim első napjaitól kezdve biztosították, hogy véletlenül se unatkozzak zh-k előtt az üres óráimban. Ez a csapat nem más, mint a Nevetnikék Alapítvány. Egy tizenhárom éve alakult, önkéntesekből álló társaság, akik a kórházban feldobják a beteg gyerekek fertőtlenítő illatú mindennapjait zenével, nevetéssel és hét országra szóló foglalkozásokkal. 2019-ben, már az első egyetemi hetemen felbukkant az alapítvány az életemben, toborozni érkeztek hozzánk. Igazából elsőre csak a szokásos, „első napokon zajló, huszonötödik tájékoztató előadásnak” gondoltam, de hamar megbizonyosodtam róla, hogy ez valahogy egészen más.

Biztos voltam benne, mikor elkezdtem a tanulmányaimat, hogy akárhogy is, de én gyerekekkel szeretnék majd foglalkozni, ezért tudtam, hogy számomra ez egy tálcán kínált lehetőség. Nézegettem pár napig a telefonszámot, mire összeszedtem a bátorságom, telefonáltam, beléptem a kórházba, fellépcsőztem az irodába, és a tőlem telhető leghatározottabban bejelentettem, hogy én ide csatlakozni szeretnék. Valójában fogalmam sincs, mitől izgultam, hiszen az első pillanattól egy nyitott, befogadó, mosolygós társaságba csöppentem bele. Most már tudom, hogy egy pillanatig sem gondolkodnék, hiszen a tapasztalatszerzés, a közösség és a gyerekektől kapott élmény mind-mind felbecsülhetetlen. Sajnos, a mese itt vesz egy szomorú fordulatot, ugyanis a Gyermekkórház átszervezése miatt elvesztette az alapítvány az irodáját, és így most hontalanná vált. Ezzel pedig veszélybe került a működése is. Egyelőre sem csodalámpást, sem aranyhalat nem találtam a történet folytatásában, hogy kívánhassak magunknak egy kis kastélyt. (Na jó, igazából egy kunyhó nekünk már bőven elég.) Viszont tudom, hogy a mesék mindig jól végződnek, és ebben szeretném kérni a segítségeteket.

Kérlek, ha van rá módod, pár félkrajcárral támogasd az alapítványt, hogy a mesénk még hosszú-hosszú évekig folytatódhasson.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

105.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.28.

Anonymus


2021.10.28.

Anonymus


2021.09.03.

Balázs 🙂


2021.09.03.

Juhos Gábor


2021.09.03.

Tamás


2021.09.02.

Hunor 😀


2021.09.02.

Gábor


2021.09.02.

Luca