Héjjas Orsi

Héjjas Orsi

Kell egy háááááz, lent az óceán partján... Na nem ott, hanem Pécsen, de ne szaladjunk annyira előre.

Egyszer régen, nagyon régen, mikor még kis tinike voltam, (most sem vagyok öreg, teszem hozzá), csapongtam jobbra meg balra, aztán egyszer csak bekerültem a nagybetűs gimis évekbe. Semmi sem volt sose jó, mint ahogy ezt a tinik szokták érezni. Egy, most már nagyon kedves barátom felvetésére csatlakoztam a kórházi önkéntességhez 2010-ben vagy 2011-ben, de ez az emlék már megfakult. Abban az időben egy másik alapítvány által jártunk a gyerekekhez mosolyt csalni. Még én is egy gyerek voltam, így könnyen ment beleélnem magam a bábok eljátszásába és a szövevényes mesék mesélésébe. Az évek folyamán rendszeresen lehettem Tibi a bárány, Jenga bajnok, UNO vesztes, lelki támasz, beszélgetőtárs, vagy csak egy jó hallgatóság, attól függ, kihez mentem, kikkel találkoztam.

Az évek folyamán az alapítványok jöttek és mentek sajnos. Én se tudtam annyira rendszeresen járni az egyetem miatt, majd később a munka miatt, mint a kezdetekben. Viszont, ha eljutottam a kórházba, pár órára mindig valahogy feldobódtam, hiába volt egy rémes délelőttöm. Mindig valami olyan pluszt adott a lelkemnek egy-egy foglalkozás, amit nagyon kevés helyen találok meg a mindennapokban.

A Nevetnikék Alapítvány színei alatt csak nem rég óta vagyok önkéntes, viszont annál több élményben volt részem. Eddig is egy csapat tagjának éreztem magam, viszont az a közvetlenség, amit a pécsi tősgyökeres önkéntesek mutattak felém, egyszerűen szívet melengető. Mindenki, akivel eddig sikeredett találkoznom vagy kapcsolatba kerülnöm, kedves, jó fej, segítőkész, elhivatott, törekvő és még sorolhatnám tovább a nap végéig.

Itt kanyarodnék vissza a kezdeti soraimhoz, hiszen az Alapítványnak szüksége lenne egy helyre, ami tényleg a Miénk lenne! A játékokat nem lehet az utcán készíteni, amit a gyerekeknek csinálnak az osztályra, és a festékeket sem tudjuk egy sötét sikátorban tárolni, amikkel az orvosi várókat, rendelőket, osztályokat teszünk színesebbé a gyermekek számára.

Ezért kérnélek, ha csak egy NAGY lila színű tehenes táblacsoki árával tudod támogatni a gyűjtésünket, kérlek, ne habozz, hiszen tényleg minden forint számít!

Ha sikerül a házat megvenni, akkor vállalom, hogy készítek a megnyitóra egyet-kettőt a barátaim körében díjnyertes sajttortámból!

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 50.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

55.500 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.31.

Anonymus


2021.10.17.

Anna


2021.10.16.

Stike


2021.10.14.

esztimese


2021.10.14.

Zsani és Esztike


2021.10.14.

Anonymus


2021.10.13.

Hirjákné Horváth Éva


2021.10.13.

Niki


2021.10.13.

Anonymus


2021.10.13.

Kiss Eszter