Kassai Andi

Kassai Andi

3 éve, az iskolai könyvtárosunk, Kemény Fruzsina szólt, hogy önkénteseket keres a Nevetnikék Alapítvány: a Gyerekkórház folyosóját kellene minél több önkéntesnek kifesteni, hogy a gyerekek és szülők, amíg várakoznak, ne csupasz falakat, hanem színes, vidám képeket láthassanak. Festeni szeretek, ha jó társaságban vagyok, akkor biztos, hogy még jobban megy a munka. Segíthetek is, adni nagyon jó dolog… és különben is, miért ne? S ezzel indult el az önkénteskedésem a Nevetnikéknél. Nagyon jó érzés festeni. Kikapcsol, megnyugtat és örömöt okoz. Nagyon jó érzés elkezdeni is, de mindig alig várom már, hogy készen legyünk a művel, mert olyan jó látni teljes egészében az alkotómunka eredményét. Aminek mi örülünk, annak biztosan a gyerekek is örülni fognak.

Azóta a Fül-Orr-Gégészeti Klinika egyik rendelőjét is segítettem kifesteni. Szuper volt a hangulat, sokat beszélgettünk, és csak festettünk, festettünk. Nagyon szép erdőrészlet lett az eredménye. Talán ezzel a színvilággal hozzájárultunk a betegek gyógyulásához.

Az eddigi nagy kedvencem egy kincsesláda kifestése volt, amiben már a lányom is segédkezett. A krónikus beteg gyerekeknek készítettük nagy-nagy szeretettel. Ezt egy délután alatt el is készítettük. S mit ér a kincsesláda kincsek nélkül? Készítettünk kroafántokat, ördöglakatokat RENGETEGET!

S szerintem, COVID ide vagy oda, ennek nem lesz vége. Szerencsére!

Ahhoz, hogy minden önkéntes munkát meg tudjunk valósítani, s még több kórházi folyosót, rendelőt ki tudjunk festeni, még több játékot tudjunk készíteni a beteg gyerekeknek, és ezzel mosolyt csalni az arcukra, új helyre lenne szükségünk. Sajnos a Nyár utcai Klinikától meg kell válnunk. Az új hely már megvan. Ami még nincs: az a pénz. Ehhez szeretnék segítséget kérni. Ha meglesz a pénz, akkor még nagyobb örömmel megyek önkénteskedni, mert hozzájárultam az új hely kialakításához.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

100.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.23.

Anonymus


2021.10.23.

Anonymus


2021.10.21.

Angyalok licit


2021.10.21.

Angyalok licit


2021.10.19.

mp


2021.09.09.

Anonymus


2021.09.22.

Anonymus

Hajrá, hajrá!

2021.09.09.

Gruber család