Kassai Andi

Kassai Andi

3 éve, az iskolai könyvtárosunk, Kemény Fruzsina szólt, hogy önkénteseket keres a Nevetnikék Alapítvány: a Gyerekkórház folyosóját kellene minél több önkéntesnek kifesteni, hogy a gyerekek és szülők, amíg várakoznak, ne csupasz falakat, hanem színes, vidám képeket láthassanak. Festeni szeretek, ha jó társaságban vagyok, akkor biztos, hogy még jobban megy a munka. Segíthetek is, adni nagyon jó dolog… és különben is, miért ne? S ezzel indult el az önkénteskedésem a Nevetnikéknél. Nagyon jó érzés festeni. Kikapcsol, megnyugtat és örömöt okoz. Nagyon jó érzés elkezdeni is, de mindig alig várom már, hogy készen legyünk a művel, mert olyan jó látni teljes egészében az alkotómunka eredményét. Aminek mi örülünk, annak biztosan a gyerekek is örülni fognak.

Azóta a Fül-Orr-Gégészeti Klinika egyik rendelőjét is segítettem kifesteni. Szuper volt a hangulat, sokat beszélgettünk, és csak festettünk, festettünk. Nagyon szép erdőrészlet lett az eredménye. Talán ezzel a színvilággal hozzájárultunk a betegek gyógyulásához.

Az eddigi nagy kedvencem egy kincsesláda kifestése volt, amiben már a lányom is segédkezett. A krónikus beteg gyerekeknek készítettük nagy-nagy szeretettel. Ezt egy délután alatt el is készítettük. S mit ér a kincsesláda kincsek nélkül? Készítettünk kroafántokat, ördöglakatokat RENGETEGET!

S szerintem, COVID ide vagy oda, ennek nem lesz vége. Szerencsére!

Ahhoz, hogy minden önkéntes munkát meg tudjunk valósítani, s még több kórházi folyosót, rendelőt ki tudjunk festeni, még több játékot tudjunk készíteni a beteg gyerekeknek, és ezzel mosolyt csalni az arcukra, új helyre lenne szükségünk. Sajnos a Nyár utcai Klinikától meg kell válnunk. Az új hely már megvan. Ami még nincs: az a pénz. Ehhez szeretnék segítséget kérni. Ha meglesz a pénz, akkor még nagyobb örömmel megyek önkénteskedni, mert hozzájárultam az új hely kialakításához.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

20.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.09.22.

Anonymus

Hajrá, hajrá!

2021.09.09.

Gruber család