Kovács-Babocsay Bianka

Kovács-Babocsay Bianka

2010-ben találkoztam Glóriával. Elsőéves gyógytornász hallgató voltam, és bejött hozzánk a nagy előadóba önkénteseket toborozni. Több mint 200-an lehettünk a teremben. Úgy gondolhatta, hogy aki eleve segítő szakmát választ, talán nem áll távol tőle az önkéntes segítségadás. 😀 Nem tudom, végül mennyien mentünk, de engem megszólított. Éreztem magamban egy űrt, amit ezzel szerettem volna betölteni.

Először felkészítő foglalkozásokon vettem részt a többi önkéntesjelölttel. Majd volt egy kis vizsga is a végén, amin nagyon izgultam. Igazából nem tudom, mit látott bennem Glória, mert nem tudtam zenélni, nem voltam ügyes kézműves, sem kreatív, de végül mesemondó/bábozónak lettem "felvéve".

Minden osztályra ketten mentünk, így bátrabb voltam, hogy majd együtt mindig kitalálunk valamit. Illetve volt egy varázsdoboz, ami tele volt játékokkal és ötletekkel.

A foglalkozások végén sokszor elszomorodtam magamban, amikor realizáltam, mennyire szerencsés vagyok, hogy én most hazamehetek a családomhoz, a saját ágyamba aludni, egészségesen. Így a kórházban lévőknek igyekeztünk ezt az otthontól távol töltött időt a körülményekhez képest vidámmá, pozitívan emlékezetessé tenni.

Tanultam empátiát is, hogy nem minden fekete vagy fehér, és ez bizony a szülőknek is nagyon nehéz, és mindenki másképp birkózik meg ezzel a feladattal. Sok emlékkel gazdagodtam én is. Találkoztam kíváncsi, hálás vagy éppen elzárkózott arcokkal. Társasoztunk egész nagyokkal, zenéltünk, kreatívkodtunk kisebbekkel, énekeltünk babáknak.

Nagykövetként 200.000 Ft adományt szeretnék az Alapítvány javára gyűjteni.

A Te segítségeddel folytatódhatna ez a szívvel-lélekkel végzett munka, amelyből a gyerekek kerülnek ki mosolygósabban, önfeledten, kicsit megfeledkezve a nehézségekről.

Nagyköveti vállalásom pedig, hogy megajándékozom a Nevetnikék csapatot egy jógaórával!

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 200.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

200.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.09.07.

Timi


2021.09.01.

Fejes Dániel