Kocska Orsolya

Kocska Orsolya

Nagy segítséget jelent számunkra a nevettetők munkája, hiszen, amíg itt vannak, a gyerekek nem a betegségtudattal foglalkoznak, hanem a játékkal, melynek teret kell adni a gyermekek életében, kiváltképp akkor, ha épp egy betegséggel kell megküzdeniük. Kevés nővérkénk van, de róluk rengeteg terhet vesznek le, amikor lekötik a gyerekeket, foglalkoznak velük a délutáni „üresjáratokban”, a kezelések, vizsgálatok után. Sokszor előfordul, hogy a gyerekek édesanyja otthon van a testvérükkel, nem tud bejönni a kórházba, szülő nélkül egy kisgyermeknek egy óra is nehéz, a hétvége pedig még nehezebb – az önkéntesek azonban akkor is jönnek! A foglalkozások után a lurkók az aznap hallott meséről álmodnak éjszaka, már reggel is másképp ébrednek, kevésbé nyűgösek. Nem is sorolom tovább, szükségünk van a Nevetnikékre.

Az osztályunk folyosói, kórtermei is vidám színekkel vannak kifestve. A vizsgálatra várakozó gyerekek minden nap nézegetik a falat, lekötik őket a mesefigurák képei, beindul a fantáziájuk, és ez elindítja őket egy olyan gondolatsor irányába, mely oldja a vérvételtől és egyéb kellemetlenségektől való félelmeiket. Ilyenkor úgy ámuldoznak a folyosón, hogy a másik kórteremből érkező sírást se hallják meg, és kevésbé frusztráltan érkeznek be hozzánk vizsgálatra.

Glóriával 13 éve ismerjük egymást, ő is, és az egész csapat is rengeteget segített abban, hogy ilyen mesés osztályon dolgozhatunk, amiért nem csak a beteg gyermekek, de mi is elképesztően hálásak vagyunk. Glóriával bármikor, bármiben (például a falfestéssel kapcsolatban) egyeztettünk, ahogy ígérte, mindig ott volt. Ő és az önkéntesek voltak azok, akik ünnepekkor (akár nőnapon) is gondoltak ránk, és apró kis ajándékokkal leptek meg minket, nővéreket – mikor senki másnak nem jutottunk eszébe.

A Nevetnikékeseknek a mosolyukban rejlik az erejük, mert a mosoly fájdalmat csillapít és reményt ad. Kérem, segítsenek abban, hogy ez a mosoly ne törjék meg, mert úgy gondolom, a mai világban erre óriási szükség van!

Vállalás: ha sikerül összegyűjteni az összeget, ott leszek majd a házavatón, és én fogom vinni a tortát.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 200.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

200.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.25.

Anonymus


2021.10.21.

Anonymus


2021.09.18.

Szandra


2021.08.27.

Kaziné Pallos Judit


2021.08.27.

Orsolya