Könyves Kata

Könyves Kata

Új nap, új remények. Új nap, talán egy új ház? Lehetséges, vagy egy álom volna? – Visszhangzik mostanában minden nap a fejemben. Új ház... még több boldog gyermek.

Amikor jelentkeztem a Nevetnikékhez, nem tudtam, hogy egy nap kilátástalanná válhat a jövője.

Pár gondolat... számomra nem is volt kérdés, hogy én ennek a csapatnak a tagja szeretnék lenni. Tudjuk mindannyian, hogy a kórházi lét nem a legnyugodtabb egy ember számára, sem a kicsiknek, sem a felnőtteknek. A messziről érkezett gyermekeknél nem tudja mindig megoldani a család a mindennapos látogatást, a kórházi személyzet túlterhelt. Pont ezért is imádom, amit csinálunk, ezért látogatják Pécsen, és mi Kaposváron is a gyermekosztályon fekvő gyerekeket. Célunk, hogy felvidítsuk őket, oldjuk a szorongásukat a kórházban. Eltereljük a figyelmüket. Játékokat készítünk nekik, énekelünk, zenélünk, mesét olvasunk, játszunk. Nincs is annál szebb dolog, ha a kórházi folyosót gyermekkacaj tölti be.

De nem nehéz, hogy beteg gyerekeket látogatsz? Kapom meg naponta ezt a kérdést. Annyit tanultam a gyerekektől, és annyi mindent kaptam az Alapítványtól, hogy ezt sose fogom tudni meghálálni senkinek. Sose felejtem el életem első foglalkozását, amikor egy kisfiú szívből akkorát kacagott, fogta a kis hasát, és folytak a könnyei a nevetéstől.

Nincs annál jobb érzés, amikor a beteg gyermek felnevet, és csillogó szemekkel kérdezi tőled, hogy "ugye holnap is találkozunk"? Én nagyon szeretném mindig azt válaszolni, hogy persze. Itt leszünk holnap is. Itt leszünk azután is...

Nagyon bízom benne, hogy összegyűlik a pénz az ingatlanra. Szeretném azt mondani, hogy mindig itt leszünk. Legyen otthona a Nevetnikéknek.

Vállalás: Gyermekjátékokat tervezek a gyerekek számára, amit az új házban el tudnak készíteni az önkéntesek.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 200.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

200.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.25.

Anonymus


2021.10.25.

Anonymus


2021.10.24.

<3


2021.10.22.

Könyvesné Éva


2021.10.20.

Bogdán Róbert


2021.10.20.

Bessenyei Ágnes


2021.10.20.

Gyulay


2021.09.24.

Anonymus


2021.09.24.

Dr. Könyves László Péter


2021.08.22.

Oláh Bence