Kormos Gyuri

Kormos Gyuri

2019 nyarán találkoztam először a Nevetnikék csapatával és tevékenységükkel. Először még a nevüket sem értettem, tartottam tőle, milyen lesz az a Micimackó vagy erdő, amivel nekem kell kifesteni a Munkácsy utcai klinika egyik kórtermének falát, viszont elképesztően jól éreztem magam közben, és végső soron az eredményre is jó volt ránézni.

Kórházban lenni vacak, főleg a gyerekeknek. Még szerencse, hogy itt a Nevetnikék lelkes csapata, akik a sokféle programjukkal és foglalkozásaikkal színt visznek a kórházban lévő gyerekek hétköznapjaiba, még akár a nyár közepén is, a mindenféle fesztiválok helyett.

A gyermekklinika átszervezésével az Alapítvány helyzete is bizonytalanná vált. A kétségbeesés helyett viszont inkább egységesen lehetőségként tekintünk erre a helyzetre, hogy a Ti segítségetekkel is igazi otthonra találjon a Nevetnikék Alapítvány.

Kérlek, támogasd adományoddal az álmunk megvalósítását, és megígérem, hogy a felújítások során nem fogom felolvasni az önkénteseknek a Háború és békét, inkább sütök nekik palacsintát. Sokat.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 200.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

200.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.26.

Anonymus


2021.10.25.

Anonymus


2021.10.25.

Anonymus


2021.08.22.

Balogh Józsefné Bori mama


2021.08.20.

Káplár Borbála


2021.08.20.

Emese