Kozarics Viktor

Kozarics Viktor

Már több mint 3 éve találkoztam a Nevetnikék csapattal, és főként Glóriával alakult ki rendszeres kapcsolat. Valahogy azt éreztem, hogy ez az alapítvány más, rögtön bizalom alakult ki feléjük. Mesefalfestésben segédkeztem a Pécsi Gyerekklinikán először, aztán szépen egyre jobban belefolytam, mert szívesen tettem! Főleg a Covid-időkben indult be igazán az aktivitásom, ahol egy maszkvarrós csapat vezetőjeként szerettünk volna jótékonykodni, és a Nevetnikéket választottuk közösen, kétszer is. Anyagi problémák mindig és mindenhol vannak, és úgy alakult, hogy a kézügyességem kihasználása mellett a támogatásszerzés területén tudtam eddig hozzájárulni a munkájukhoz! Mindenki csupa szív a csapatban, de Glória, az egész alapítvány hajtómotorja – kifogyhatatlannak tűnő üzemanyag- és mosolytartályokkal felvértezve – kért fel engem is nagykövetnek! Nagy örömmel vállaltam, és megtisztelő is a dolog, hisz tudom, hogy a támogatás mire kell, és most igazán mekkora szükség van rá! Az egyik kedvenc közös ügyünk a kézbáb készítés volt. Újdonság volt, hisz szuperhősöket kellett készíteni, amit még sehol nem láttunk, és olyan módon, hogy számukra is megfelelő legyen, és a legnagyobb segítséget nyújtsa nekik a gyerekekkel való kapcsolatfelvételhez. Közel 50 báb készült, és azt hittem, lehetetlen a feladat, de sikerült, így most már tudom, hogy velük kapcsolatban nincs lehetetlen, így az általam kitűzött cél, ami a Te segítségeddel jöhet létre, biztosan nem lehetetlen!

Az általam kitűzött cél 500.000 Ft, vagy, mondjuk, félmillió. Elsőre sok, de végül is egy szuperhősbáb-készítő számára ennyi kedves és szerető baráttal, ismerőssel együtt szinte semmi! Bele is gondoltam, hogy 500 kedves ember 1000 forintnyi felajánlása által már meg is lehet valósítani.

Sokat gondolkoztam a vállalásomon is, ha összejön ez az áhított 500.000 Ft, mit is tegyek meg a házért, a csapatért. Én most úgy döntöttem, a csapatért vállalok! Ha elkészül a ház, ami az anyagi költségeken túl még rengeteg munkával jár, biztos mindenki kellően fáradt lesz, hisz önkéntesként a saját napi teendői mellett vállalja a Nevetnikék feladatait, ezért szeretném, ha ők is kicsit megpihennének, szórakoznának! Egy Nevetnikék Önkénteseknek szóló partit szeretnék csapni az új ház elkészültekor, ahol az italokról és a csokiszökőkútról én gondoskodom. Remélem, hogy még pár étterem és DJ is mellém áll, hogy teljes legyen a kényeztetés, hisz tudom, hogy megérdemli ezt minden NEVETNIKÉKES! Ők mindig adnak… szeretetet, törődést, megértést és türelmet…

Természetesen kreativitásomat továbbra is szívesen adom bármelyik új és meglévő projekthez ezután is!

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 500.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

74.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.09.09.

Anonymus


2021.09.09.

Anonymus


2021.09.03.

Szabó Edit Ágnes

Meglesz a kívánt összeg!

2021.09.01.

Éva

… együtt megcsináljuk (ezt is) … ! Sikerülni fog ❤︎

2021.09.01.

Anonymus


2021.09.01.

Kozarics Viktor

Valahol el kell kezdeni… mert kell egy hely…

2021.08.31.

Krisz


2021.08.31.

Anonymus


2021.08.31.

Annamari


2021.08.31.

Getta Mónika