Károlyfiné Tihanyi Enikő

Károlyfiné Tihanyi Enikő

Még az OTP Bank fiókvezetőjeként kerültem kapcsolatba a Nevetnikék Alapítvánnyal először, kb. 7 évvel ezelőtt, amikor munkatársaimmal önkéntes tevékenységként a Pécsi Gyermekkórház támogatására vállalkoztunk. Annyira megtetszett nekünk ez az önkénteskedés, hogy azóta több alkalommal is részt vettünk a Pécsi Gyermekklinikán több rendelő dekorálásában, játszószoba felújításában, valamint az Interaktív Mesefal festésében is. A mesefigurák közös festése során jobban megismertük az Alapítvány kollégáit és más területről érkezett önkénteseit is, valamint azt a tevékenységet (játék, meseolvasás stb.), melyet a beteg gyermekek kórházban töltött napjai alatt ők folyamatosan végeznek. Úgy láttam, hogy mind a kórházi szobák, folyosók dekorálása, mind az az idő, melyet a gyerekekkel töltenek, sokat segít abban, hogy könnyebben és vidámabban tölthessék el a gyerekek azt az időt, amely a gyógyításukat szolgálja. Gyakran oldani és talán feledtetni is tudja egy-egy súlyosabb beteg gyermek fájdalmait is. Mindezt látszólag könnyedén és mindig mosolyogva, szeretettel végzik.

Jó látni, hogy vannak ilyen emberek – és szerencsére egyre többen – a közelünkben.

A kórház felújításával és átszervezésével most olyan lehetősége adódott az Alapítványnak, hogy a pécsi Gyermekklinika közelében tudnak megvásárolni egy – ugyan erősen felújításra szoruló – házat, de ezzel az új hellyel egy műhely kialakítására is lesz lehetőségük, a játékok, anyagok tárolásán és a csapatépítő, egyeztető megbeszéléseiken túl. Ennek megvalósításához keresünk elsősorban anyagi támogatókat.

Vállalásom: a nagyköveti feladatok mellett az Alapítvány anyagi támogatása.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 500.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

500.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.21.

BB


2021.10.17.

Anonymus


2021.10.11.

Anonymus


2021.09.06.

Anonymus


2021.09.03.

Enikő