Lassu Adél

Lassu Adél

Két évvel ezelőtt, amikor jelentkeztem a Nevetnikék Alapítványhoz, sosem gondoltam volna, hogy ilyen mértékben megváltozik majd az életem. Az alapítvány nem csak nekem, de a pécsi beteg gyerekek számára is egy olyan közösséget és boldogságot ad, amit mással nem lehet helyettesíteni.

Emlékszem, 2019-ben izgatottan mentem az interjúra, mert már az egyetem kezdete óta ezen a lépésen gondolkoztam. Sajnos, amikor eljött a nagy nap, hogy leüljek és elmondjam, hogy miért szeretnék ehhez az elképesztően önfeláldozó és befogadó családhoz tartozni, akkor rossz helyre mentem. Nem is kell mondanom, hogy mennyire csalódott voltam, hogy így elrontottam az első benyomást. Azt hittem, ez volt az első és az utolsó lehetőségem bekerülni ebbe a csapatba. Ezt szerencsére nagyon rosszul gondoltam. Másodszorra már több sikerrel jártam, és megtaláltam a Nyár utcai kórházban jól elrejtett kis Nevetnikék otthont, amit inkább egy játékokkal teli kis szobaként lehetne legjobban leírni.

Nem ilyennek képzeltem el az "irodát", mert sokkal kisebb volt, mint amennyi hely kellett volna az összes játék, csapatépítő és önkéntes-képzés számára, de valahogy ezt is megoldották. A kicsi hely ellenére is szerettem oda járni, hogy újabbnál újabb dolgokat tanulhassak a tapasztaltabb önkéntesektől.

Azonban egy következő nagy lépéshez értünk el, új otthonba költözünk. A gyermekkórházhoz sokkal közelebbi és nagyobb házban szeretnénk folytatni az eddigi munkánkat, hogy ugyanolyan, vagy még nagyobb lelkesedéssel tudjunk fordulni a gyerekekhez, és hogy nekünk is nagyobb helyünk legyen az önkéntesek kiképzésére, fejlesztésére.

És az sem hátrány, hogy így sokkal egyszerűbb lenne megtalálni majd a felvételi beszélgetések helyét, így el tudnánk kerülni, hogy a jövőbeli önkéntesek úgy járjanak, mint én. 😀

Cserébe vállalom, hogy a kerítést rendbe rakom, akár sárga-kék színre ki is festem. 🙂

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

160.259 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.09.06.

Anonymus


2021.08.27.

Anonymus


2021.08.27.

Anonymus

Nagyon jó célért küzd egy remek csapat!

2021.08.27.

Anonymus


2021.08.19.

Lassu Adél

❤︎

2021.08.19.

Ildikó