Légy Te is a Nevetnikék szemléletformáló nagykövete!

Válaszd ki a 17 projektünk közül azt, amelyik a legközelebb áll hozzád.

Első lépések

Válassz egy hozzád közel álló projektet, és küldd el nekünk.

Küldj egy pár sort, ami tartalmazza: Hogyan kötődsz a nevetnikékhez, és miért tartod fontosnak az adott projektet.

Küldj magadról egy fotót a kampányhoz.

Várj, míg elkészítjük a személyes weboldalad.

VÁLASZTHATÓ PROJEKTEK

Kórházlátogatáshoz kapcsolódó projektek

2.000 Ft

5 db csipesz állatka készítése a kis betegekkel

5.000 Ft

1 új önkéntes interjúja

10.000 Ft

10 beteg gyermek kézműves programja

20.000 Ft

1 önkéntes mentorálása

50.000 Ft

5 önkéntesünk részesül egyéni szupervízióban

1: Élmény foglalkozás 10 kórházban lévő gyermek mosolyáért!

A kórházi látogatások során párban látogatjuk a gyermekosztályokat és két órát tudunk bent tölteni a gyermekeknél, ami elég idő ahhoz, hogy megnyíljanak, beszélgessünk, játsszunk, különféle élmény foglalkozásokkal tereljük el a figyelmüket a betegségről és mosolyt csaljunk az arcukra. Mivel fontos számunkra a szakmaiság, így minden önkéntesünket az alapképzésen túl rengeteg tovább képzést szervezünk, és folyamatosan biztosítunk számukra fejlődési lehetőséget, illetve szupervíziót szakember bevonásával, hogy mentálisan jól legyenek és felelősségteljesen tudjanak a gyermekekkel foglalkozni. A látogatások megszervezése komoly háttérmunkát igényel, koordinátor segíti a beosztások elkészítését a ráérős időpontoknak megfelelően és lemondás esetén is ő próbálja megszervezni a helyettesítéseket. A koordinátor fogadja a beszámolókat, és szakmailag mentorálja az önkénteseket. Ezen felül biztosítjuk a foglalkozásokhoz szükséges kézműves, bűvész eszközöket, bábokat, kártya és társasjátékokat vagy épp a hangszereket, zenés alkalmak esetén.

2: Esetmegbeszélő csoport önkénteseink mosolyáért!

Nagyon sok olyan váratlan, nehéz helyzettel kell szembenézniük az önkénteseknek munkájuk során, amit fontos, hogy meg tudjanak osztani szakemberekkel és egymással. Mi ehhez biztosítjuk a szükséges feltételeket, helyszínt és emberi erőforrást, hogy a rendszeres beszámolók küldésén felül, személyesen is kapjanak megerősítést, visszaigazolást, segítséget a későbbi látogatásokhoz. Vannak speciális, krónikus esetek, amikor a személyes konzultáció egy hosszabb távú stratégia kialakítását is segíti. Mostantól már a Nevetnikék új otthonában tudjuk fogadni a csoportokat, amihez szükség van a ház fenntartásához szükséges erőforrások előteremtésére, hogy jól érezzék magukat csapattagjaink.

3: Szupervíziós csoport önkénteseink lelki egészségéért!

Hosszútávra keressük és választjuk ki önkénteseinket és próbálunk minden feltételt biztosítani számukra, hogy jól érezzék magukat a bőrükben és ők is töltődjenek a látogatások által. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy az ő lelküket is folyamatosan ápoljuk szupervíziók keretében, külsős pszichológusok bevonásával. Fontos, hogy minden nehézséget, átélt traumát meg tudjanak osztani a szakemberekkel és egymással, tanuljanak és gyógyuljanak a kapott tanácsok segítségével. Ennek rendszeressége szabályozott és a krónikus osztályokra járó önkéntesek esetében gyakoribbak ezek az alkalmak. Ugyanígy nagyon fontos az örömök, sikerek megosztása is, hogy bátorítani tudják egymást munkájuk fontosságáról, hatásosságáról.

4: Gyászfeldolgozó csoport beteglátogató önkénteseink lelki támogatásáért!

Sajnos a kórházi látogatás velejárója, hogy akár hónapokon vagy éveken keresztül látogatott beteg gyermeket veszítünk el, ami súlyos lelki terhet jelent minden önkéntes számára. A gyászfeldolgozó csoport abban tud segíteni, hogy mindenki egyesével és csoportban is meg tudja élni a méltó búcsúzást és fel tudja dolgozni a keletkezett hiányt, fájdalmat. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél személyesebb, bensőségesebb hangulatot, biztonságos környezetet teremtsünk az érintettek számára, hogy őszintén meg tudjanak nyílni és gyógyuljanak. Akinél szükség van rá, ott személyesen, több alkalommal kísérjük az önkéntest ebben a folyamatban.

5: Önkénteseknek orvosi-pszichológiai alapképzés biztosítása!

Mivel kórházban fekvő beteg gyermekeket látogatunk, ezért jó, ha az önkéntesek felkészülnek, milyen típusú betegekkel foglalkoznak, és mik azok a vészjósló jelek, amiket ha észlelnek a gyermeken/vagy jelez a gép, amikor azonnal szólniuk kell az ott dolgozó egészségügyi személyzetnek. Ugyanígy az is fontos, hogy a kórházi lét, és az adott betegségnek milyen pszichológiai vonatkozásai lehetnek, hogyan ismerjék fel ezeket a jeleket, és hogyan kezeljék.

6: Új beteglátogató önkéntes felkészítése!

A Nevetnikék Alapítványnál az önkéntesek egy hosszú, akár több hónapos kiválasztási folyamatot követően kerülhetnek be a kórházlátogató csapatba. A jelentkezést követően személyes interjú és pszichológiai teszt következik, ezután kezdhetnek el hospitálni, itt mentoraink segítenek és mutatnak, tanítanak meg sok mindent a kórházi programmal kapcsolatban. Ezt követi az alapképzés, ahol minden a kórházzal, programmal kapcsolatos szabályt, tudnivalót és egy alap eszköztárat elsajátítanak a jelöltek, majd kommunikációs tréningen esnek át, ezt a tudás anyagot pedig a bemutató foglalkozásukon már élesben kamatoztathatják is. Ha meggyőzőek az első önálló foglalkozásukon, azaz jól meg tudják szólítani és bevonni a gyermekeket, követik és betartják a kórházi előírásokat, Nevetnikék kompatibilisek, akkor már jelentkezhetnek is ráérős idejükben a foglalkozásokra, ezekből összeáll a havi beosztás, ami alapján mindenki tudja mikor, kivel, melyik osztályra megy beteg gyermekeket látogatni. Ezen az úton végig kíséri őket kórházi koordinátorunk, mentoraink, pszichológus szakemberek. A felkészítésnek nemcsak emberi erőforrás, de eszköz igénye is van, illetve nagyrészt a Nevetnikék új otthonában történik a felkészítés, így a megnövekedett fenntartási költségek miatt, már nagyon költségessé vált az önkéntesek felkészítése, de mivel hosszútávon tervezünk velük és fontosnak tartjuk, hogy csak rátermett emberek látogassák a kórházban lévő gyermekeket, így mindezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy aztán ne csak adhassanak önkéntesként, hanem kapjanak is felüdülést a gyermekektől, közösséghez tartozást a szervezetünktől.

7: Önkénteseknek csecsemőképzéseinek biztosítása!

A Nevetnikék Alapítványnál az önkéntesek egy hosszú kiválasztási folyamatot követően kerülhetnek be a kórházlátogató csapatba. Azonban itt nem ér véget a fejlesztésük. Arra törekszünk, hogy minél több területen szerezzenek tudást és folyamatosan bővüljön eszköztáruk a kórházlátogatások alkalmával, ezért rendszeresen hirdetünk meg számukra továbbképzéseket. Nálunk a nem látogatott picik az elsők. Tudjuk, hogy számukra mennyire szorongató anya vagy apa nélkül egy idegen környezetben, és a hosszabb ideig tartó kezeléseknél elindul a hospitalizáció folyamata. Nekik van ránk legnagyobb szükségük, azért dolgozunk nap, mint nap, hogy ezt a folyamatot lassítsuk, ott vagyunk a síró babák mellett is, az apatikus picik mellett is, a nyűgös kicsik mellett is. A képzéseken, eset megbeszélőkön, szupervíziókon kiemelten foglalkozunk ezzel a kérdéssel, hogy fizikai és lelki értelemben is egészségesen tudjanak a picúrok távozni a kórházból.

Éppen ezért tartunk külön csecsemőképzést, amivel a célunk, hogy a segítségével olyan önkéntesek is otthonosan mozogjanak a babák körében, akiknek még nem volt korábban tapasztalatuk velük. A babák ölbevételével, helyes tartásával, szórakoztatásával, fejlesztésével kapcsolatos tudásra tehetnek szert az önkéntesek, ehhez szükséges eszközöket, anyagokat és gyakorlati tudást is biztosítunk számukra. Csecsemő képzést folyamatosan tartunk, kórházi önkénteseink számára kötelezően elvégzendő képzés.

8: Önkénteseknek zenés képzés biztosítása!

A Nevetnikék Alapítványnál az önkéntesek egy hosszú kiválasztási folyamatot követően kerülhetnek be a kórházlátogató csapatba. Azonban itt nem ér véget a fejlesztésük. Arra törekszünk, hogy minél több területen szerezzenek tudást és folyamatosan bővüljön eszköztáruk a kórházlátogatások alkalmával, ezért rendszeresen hirdetünk meg számukra egymásra épülő továbbképzéseket. A zenének nagyon sok jótékony hatása van az egészen piciktől a felnőttekig, minden korosztályra. Éppen ezért tartjuk olyan fontosnak zenész képzéseinket, ahol nem elvárás, hogy valaki tudjon énekelni vagy bármilyen hangszeren játszani, hiszen nagyon sok olyan ritmus gyakorlatot, játékot tudunk mutatni az önkénteseknek, amivel otthonosan tudnak aztán mozogni a foglalkozásokon és be tudnak zenés elemeket is csempészni. Ezen felül dúdolós füzettel látjuk el az osztályokat, így a szülők, gyerekek és minden önkéntes könnyedén tud zenészeinkhez is kapcsolódni ezekben a program elemekben. A zene azért is nagyon hasznos, mert bármilyen állapotú és korú gyermeket tudunk vele boldogítani, akár csak passzív hallgatóként, akár aktív résztvevőként.

Egyeztess a nagyköveti mentoroddal, terveznek-e a gyűjtés félévében ilyen jellegű képzést.

9: Önkénteseknek mesemondó képzés biztosítása!

A Nevetnikék Alapítványnál az önkéntesek egy hosszú kiválasztási folyamatot követően kerülhetnek be a kórházlátogató csapatba. Azonban itt nem ér véget a fejlesztésük. Arra törekszünk, hogy minél több területen szerezzenek tudást és folyamatosan bővüljön eszköztáruk a kórházlátogatások alkalmával, ezért rendszeresen hirdetünk meg számukra továbbképzéseket, hogy az alapképzés után mester képzésekben tudják kiteljesíteni az adott terület tudásanyagát.

A mesét minden korosztály szereti és rosszabb állapotban lévő gyermekeknél is kiváló eszköz, amikor közös játékra, alkotásra nincs lehetőség. Ezért fektetünk nagy hangsúlyt a mesemondó önkéntesek képzésére. Sok olyan gyakorlatot, eszközt mutatunk meg, mesés programelemet tanítunk meg nekik, amit akkor is tudnak alkalmazni a kórházban, ha épp nem olyan nagy szónokok és nincs olyan bátor kiállásuk, hogy egy sereg gyerek előtt tartsanak fejből mesélős délutánt. Azt fontos hangsúlyozni, hogy mi nem mesekönyvből mesélünk, hanem csakis kizárólag fejből, illetve sokszor együtt szőjük mesedoboz segítségével a történet fonalát a gyermekekkel, vagy épp egy mondatos meséket gyártunk, mondat rajzos játékot játszatunk velük.

Egyeztess a nagyköveti mentoroddal, terveznek-e a gyűjtés félévében ilyen jellegű képzést.

10: Önkénteseknek kézműves képzés biztosítása!

A Nevetnikék Alapítványnál az önkéntesek egy hosszú kiválasztási folyamatot követően kerülhetnek be a kórházlátogató csapatba. Azonban itt nem ér véget a fejlesztésük. Arra törekszünk, hogy minél több területen szerezzenek tudást és folyamatosan bővüljön eszköztáruk a kórházlátogatások alkalmával, ezért rendszeresen hirdetünk meg számukra továbbképzéseket.

A kézműves foglalkozások nagyon kedveltek a gyermekek körében. Nagyon sok szép alkotás születik egy-egy kórházi foglalkozás során, legyen szó éppen egy hűtőmágnesről vagy üdvözlőlapról, csipeszállatkáról, amit az ágyukra csiptethetnek, vagy ékszerekről, amit közösen fűznek, akár az örök sláger papírvirág és papír kígyó, amiből még versenyeket is szoktunk hirdetni, hogy ki tudja a leghosszabbat legyártani egy látogatás alatt. Lényeg, hogy a kézműveskedésből a lehetőségek tárháza végtelen, csak azt kell megtanulniuk az önkénteseknek, hogy mi áll rendelkezésre a kórházi dobozban, amit minden osztályra összekészítünk, hogy abból válogassanak a bent fekvő gyerekek életkorának és érdeklődésének megfelelően. A képzéseken segítünk elsajátítani az alap darabokat, aztán küldünk további ötleteket, amit ki lehet próbálni és a mester képzésen már rátérünk a komolyabb, nagyobb kézügyességet igénylő alkotásokra is, hogy sose fogyjanak ki a módszerekből és ötletekből az önkéntesek. Ehhez azonban fontos a jó minőségű alapanyagok, eszközök beszerzése és a dobozok folyamatos utántöltése is amellett, hogy képzőink személyes jelenlétét is biztosítanunk kell.

Egyeztess a nagyköveti mentoroddal, terveznek-e a gyűjtés félévében ilyen jellegű képzést.

11: Önkénteseknek bábos képzés biztosítása!

A Nevetnikék Alapítványnál az önkéntesek egy hosszú kiválasztási folyamatot követően kerülhetnek be a kórházlátogató csapatba. Azonban itt nem ér véget a fejlesztésük. Arra törekszünk, hogy minél több területen szerezzenek tudást és folyamatosan bővüljön eszköztáruk a kórházlátogatások alkalmával, ezért rendszeresen hirdetünk meg számukra továbbképzéseket.

A bábok is sokszor kerülnek elő a foglalkozások alakalmával, mert különböző korosztályoknál különféleképpen alkalmazhatók a bátorításra, ismerkedésre, vagy éppen nagyobbak esetén arra, hogy megnyíljanak az önkéntesek előtt a betegek. Képzőink segítségével itt is sok praktikát, módszert sajátíthatnak el az önkéntesek a képzéseken, és megtanulják az alapszabályokat, amiket mindig követniük kell a bábok használatakor. Fontos továbbá, hogy mindig fel legyünk szerelkezve szuper bábokkal, amiket segítségül hívhatunk a foglalkozások során a dobozból, így ezek varratása is komoly kihívást jelent.

Egyeztess a nagyköveti mentoroddal, terveznek-e a gyűjtés félévében ilyen jellegű képzést.

12: Önkénteseknek bűvész képzés biztosítása!

A Nevetnikék Alapítványnál az önkéntesek egy hosszú kiválasztási folyamatot követően kerülhetnek be a kórházlátogató csapatba. Azonban itt nem ér véget a fejlesztésük. Arra törekszünk, hogy minél több területen szerezzenek tudást és folyamatosan bővüljön eszköztáruk a kórházlátogatások alkalmával, ezért rendszeresen hirdetünk meg számukra továbbképzéseket.

A bűvész foglalkozások nagy sikert aratnak a gyermekek körében, így hangsúlyt fektetünk arra, hogy megfelelő bűvész eszközöket tudjunk beszerezni és legyen utánpótlás a kórházban, aki tudja kápráztatni a gyermekeket különféle trükkjeivel a látogatások alkalmával, mert ezzel a műfajjal teljesen el lehet terelni a figyelmüket az éppen aktuális élethelyzetükről, átélt fájdalmukról és szorongásaikról és be lehet vonni őket aktív jelenlétre.

Egyeztess a nagyköveti mentoroddal, terveznek-e a gyűjtés félévében ilyen jellegű képzést.

Játkkészítéshez kapcsolódó projektek

2.000 Ft

1 ördöglakat elkészítése egy kamasznak

5.000 Ft

5 elefántrágóka elkészítése pici babáknak

10.000 Ft

10 cipőfűzőcske-játék elkészítése az ovisoknak

20.000 Ft

Az önkéntesek felkészítése egy játék elkészítésére

50.000 Ft

1 új munkagép vásárlása a játékkészítő műhelybe

13: Egy kórházi osztály számára kincsesláda megtöltése öko játékokkal!

A kincsesláda gondolata onnan jött, hogy nagyon sok szakrendelésen, kórházi osztályon jelentene felüdülést a gyermekek és ott dolgozók számára, ha valami kedves játékkal tudnák meglepni a gyerekeket a kínzó kezelések, fájdalmas beavatkozások után és így egy pozitív élménnyel távoznának a kórházból, ahova sok esetben bizonyos rendszerességgel vissza is kell térniük. Ezért álmodtuk meg a játékkészítő műhelyfoglalkozásokat, ahol önkéntesek bevonásával, különféle kézzel készített, öko játékokat gyártunk a beteg gyermekek számára, amik korosztályos bontásban kerülnek be a kincsesládákba, amit a kórházi osztályoknak, szakrendeléseknek adományozunk és vállaljuk, hogy folyamatosan fel is töltjük ezeket új játékokkal, ahogy fogynak belőle. Ez a projekt a játékok megtervezésével, prototípusok gyártásával, dokumentálással kezdődik, ami a játékmesterünk feladata, aztán jöhet maga a műhelyek megszervezése. Önkénteseket kell toborozni, be kell szerezni a szükséges szerszámokat, gépeket, alapanyagokat és biztosítani kell a helyszínt, ami mostantól a Nevetnikék otthonában lesz, így fontos, hogy mindig meleg, világos, tiszta ház fogadja a résztvevőket, akik miután átesnek egy balesetvédelmi tájékoztatón, nekiláthatnak a koordinátor segítségével a játékok készítéséhez. Fontos, hogy egy kincsesláda megtöltéséhez több műhely alkalomra van szükség, hogy minden korosztály számára kerüljenek bele az életkoruknak megfelelő játék és maga a kincsesláda is összeszerelésre és kifestésre kerüljön mire érkeznek bele a kész remekművek. Egyszóval hosszú folyamat, rengeteg költség és idő mire egy ilyen projekt megvalósul, de a gyerekek öröme minden fáradozást megér, márpedig nagyon értékelik, hogy olyan játékkal térhetnek haza a kórházból, amit valaki a szabad idejét

feláldozva, a gyógyulását elősegítve, csak neki szánt. Sőt vannak olyan játékok, ahol a csomagolásra még a személyes jó kívánságaikat is felírhatják az alkotók, amit a kis betegek ragyogó szemmel hallgatnak, olvasnak majd.

14: Egy játékkészítő műhely megtartása!

Azért álmodtuk meg a játékkészítő műhelyfoglalkozásokat, hogy önkéntesek bevonásával, kézzel készített, öko játékokat gyártsunk a beteg gyermekek számára, amik korosztályos bontásban kerülnek be a kincsesládákba, amit a kórházi osztályoknak, szakrendeléseknek adományozunk és vállaljuk, hogy folyamatosan fel is töltjük ezeket új játékokkal, ahogy fogynak belőle. A kincsesláda gondolata onnan jött, hogy nagyon sok szakrendelésen, kórházi osztályon jelentene felüdülést a gyermekek és ott dolgozók számára, ha valami kedves játékkal tudnák meglepni a gyerekeket a kínzó kezelések, fájdalmas beavatkozások után és így egy pozitív élménnyel távoznának a kórházból, ahova sok esetben bizonyos rendszerességgel vissza is kell térniük. Ez a projekt a játék megtervezésével, prototípusok gyártásával, dokumentálással kezdődik, ami a játékmesterünk feladata, aztán jöhet maga a műhely megszervezése. Önkénteseket kell toborozni, be kell szerezni a szükséges szerszámokat, gépeket, alapanyagokat és biztosítani kell a helyszínt, ami mostantól a Nevetnikék otthonában lesz, így fontos, hogy mindig meleg, világos, tiszta ház fogadja a résztvevőket, akik miután átesnek egy balesetvédelmi tájékoztatón, nekiláthatnak a koordinátor segítségével a játékok készítéséhez. A gyerekek öröme minden fáradozást megér, márpedig nagyon értékelik, hogy olyan játékkal térhetnek haza a kórházból, amit valaki a szabad idejét feláldozva, a gyógyulását elősegítve, csak neki szánt.

15: Egy játékkészítő műhely, ahol csendeskönyveket varrunk beteg gyermekeknek!

Azért álmodtuk meg a játékkészítő műhelyfoglalkozásokat, hogy önkéntesek bevonásával, kézzel készített, öko játékokat gyártsunk a beteg gyermekek számára, amik korosztályos bontásban kerülnek be a kincsesládákba, amit a kórházi osztályoknak, szakrendeléseknek adományozunk és vállaljuk, hogy folyamatosan fel is töltjük ezeket új játékokkal, ahogy fogynak belőle. A kincsesláda gondolata onnan jött, hogy nagyon sok szakrendelésen, kórházi osztályon jelentene felüdülést a gyermekek és ott dolgozók számára, ha valami kedves játékkal tudnák meglepni a gyerekeket a kínzó kezelések, fájdalmas beavatkozások után és így egy pozitív élménnyel távoznának a kórházból, ahova sok esetben bizonyos rendszerességgel vissza is kell térniük. Ez a projekt a játék megtervezésével, prototípusok gyártásával, dokumentálással kezdődik, ami a játékmesterünk feladata, aztán jöhet maga a műhely megszervezése. Önkénteseket kell toborozni, be kell szerezni a szükséges szerszámokat, gépeket, alapanyagokat és biztosítani kell a helyszínt, ami mostantól a Nevetnikék otthonában lesz, így fontos, hogy mindig meleg, világos, tiszta ház fogadja a résztvevőket, akik miután átesnek egy balesetvédelmi tájékoztatón, nekiláthatnak a koordinátor segítségével a játékok készítéséhez. A gyerekek öröme minden fáradozást megér, márpedig nagyon értékelik, hogy olyan játékkal térhetnek haza a kórházból, amit valaki a szabad idejét feláldozva, a gyógyulását elősegítve, csak neki szánt. A csendeskönyvek olyan kézzel varrott könyvecskék, amik a különféle nehézségi foknak köszönhetően, a legkisebbektől egészen kisiskolák korú gyermekekig bombasztikusak, hiszen nemcsak szép színesek és puhák, de különféle készségfejlesztő feladatokat, játékokat is rejtenek a lapjai és a felhasznált színeknek, témáknak, formáknak csak a képzelet szabhat határokat.

Mesefalfestéshez kapcsolódó projektek

2.000 Ft

1 kontúrozó ecsetkészlet

5.000 Ft

1 önkéntes festőképzésének eszközköltsége

10.000 Ft

1 cuki figura elkészítése

20.000 Ft

1 létra vásárlása a falfestésekhez

50.000 Ft

1 önkéntes csapat leszervezése

16: Egy kórterem vagy rendelő megtervezése!

Folyamatosan kapunk felkérést az egészségügyi intézményektől, hogy mesefalfestő projektünkkel szebbé varázsoljunk rendelőket, kórtermeket. Hiszen nagy könnyebbség mind a gyermekek, szülők, mind az egészségügyi dolgozók számára, ha barátságos környezetben, a feszültségről elterelve a figyelmet, jobb hangulatban telik a várakozás, kezelés, gyógyulás.

Egy falfestés előtt rengeteg tervezési feladat van. Adott időpontra kell leszervezni a falfestő önkénteseket, meg kell tervezni a helyi adottságok ismeretében a designt. Ilyenkor már korábban készítünk egy tervet, ezért előtte jellemzően elmegyünk a helyszínre, hogy felmérjük a terepet.

Egyeztess a nagyköveti mentoroddal, milyen következő festést terveznek a közeljövőben.

17: Egy kórterem vagy rendelő mesefalfestése!

Folyamatosan kapunk felkérést az egészségügyi intézményektől, hogy mesefalfestő projektünkkel szebbé varázsoljunk rendelőket, kórtermeket. Hiszen nagy könnyebbség mind a gyermekek, szülők, mind az egészségügyi dolgozók számára, ha barátságos környezetben, a feszültségről elterelve a figyelmet, jobb hangulatban telik a várakozás, kezelés, gyógyulás. Egy festést rengeteg szervező, háttér munka előz meg. Egyeztetni kell időpontot a kórházzal, intézménnyel, elő kell rajzolni a falakra és be kell tanítani a jelentkezőket, hogy megfelelően tudjanak bánni az ecsettel, színekkel. Ezen felül be kell szerezni a szükséges eszközöket, a helyszínre kell szállítani, le kell bonyolítani a sokszor teljes napos projektet és mindezt dokumentálni.

Egyeztess a nagyköveti mentoroddal, milyen következő festést terveznek a közeljövőben.