Málek Andrea

Málek Andrea

Első alkalommal 2019-ben találkoztam a Nevetnikék Alapítvány tevékenységével, amikor a Szigetvári Kórház gyermekosztályának kifestésére kerestek önkénteseket. Nagyszerű érzés volt részese lenni a folyamatnak, mely által a mi kórházunk gyermekosztályának minden kórterme, folyosója otthonossá, barátságosabbá vált, látni, hogy szigetvári munkahelyi és baráti közösségek ezért megmozdultak. A szigetvári program még nem zárult le teljesen, mikor a Covid19 vírus megjelent, így a játékfal festése során már nem tudtunk bemenni a kórházba az önkéntes csapattal. A Vigadóban festettük ki végül a játékokat, melyeket néhány önkéntes szerelt fel végleges helyére a kórházban.

Az Alapítvány önkéntesei a pécsi, szigetvári és dombóvári kórházi falfestések, játékfal-készítések mellett főként a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinikán dolgoznak. Naponta járnak be játszani, mesét olvasni, tanulni, felvidítani, örömet okozni a gyerekekhez. Akinek van kisgyermeke, tudja, hogy milyen elesett tud lenni a pici egy betegség során, és mennyire kétségbeesnek, aggódnak a szülők, ha kórházi kezelés szükséges a gyermeknek.

Néha nekünk, szülőknek is szükségünk van ilyenkor egy kis átkapcsolásra. Ha ebben a fehér köpenyes, gyermek számára ismeretlen közegben vannak emberek, akik – ha csak pár percre, órára is – elfeledtetik a gyerekekkel, mi is történik épp velük, akkor ők mindenképp támogatásra méltóak.

És a Nevetnikék Alapítványnak most szüksége van minden támogatásra, hiszen a Klinika Nyár utcai kórházrészlegének bezárásával elveszítették azt a kis helyet, ahol eddig a rengeteg felszerelést, játékot, eszközt, festéket tárolták. Működésükhöz elengedhetetlen, hogy legyen egy bázisuk a Klinikához nagyon közel, ahol a raktározás mellett az önkéntesek toborzását, koordinálását, felkészítését is meg tudják oldani. A Klinika regionális ellátási területtel rendelkezik, így ez nem csak a pécsiek ügye, egész Baranyának, Dél-Dunántúlnak szükséges összefognia.

Kérlek, támogassátok lehetőségetek szerint, akár pár száz vagy néhány ezer forinttal a nagyon lelkes és csupaszív emberekből álló Nevetnikék Alapítványt, hogy meg tudják vásárolni a Klinika melletti ingatlant új és végleges bázisuknak, hogy még sok ezer gyermeket segíthessenek át a nehéz időszakokon!

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

100.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.25.

Anonymus


2021.10.03.

Bálint A


2021.09.29.

Anonymus


2021.09.28.

Anonymus


2021.09.26.

Anonymus