Molnár Dénes

Prof. Dr. Molnár Dénes

A Nevetnikék Alapítvány 2008 óta része a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika életének. Nap mint nap a mese, a zene és a játék erejével enyhítik a kórházban fekvő és az ambulancián várakozó gyermekek panaszait, gondjait. Igazi ezermesterek: játékokat készítenek, díszítenek, falakat festenek, zenélnek, gyerekbaráttá varázsolják a kórházi helyeket, kincsesládákat pakolnak, ha kell, bűvésztrükkökkel vidítják fel a kisebb és nagyobb gyermekeket egyaránt. Egyszóval, lesik a kicsik és nagyok kívánságait, miközben segítik a gyógyító munkát.

Célunk, hogy adományt gyűjtsünk e nemes és hasznos munkához, amit a gyermekekért tesznek. Kérem, hogy Ön is támogassa a Nevetnikék Alapítvány munkáját, töltsük fel kincsesládáikat, hogy adományukat a gyermekek javára tudják fordítani!

Dr. Molnár Dénes

gyermekgyógyász egyetemi tanár

emeritus professzor

TÁMOGATÁS:

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

80.143 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.18.

Anonymus


2021.10.18.

Anonymus


2021.10.18.

Anonymus


2021.10.18.

Anonymus


2021.10.18.

Anonymus


2021.10.16.

Anonymus


2021.10.16.

Anonymus