Molnár Evelin

Molnár Evelin

Meggyőződésem, hogy mindenkiben van igény arra, hogy jót tegyen. A kérdés csak az, hogy ez milyen keretek között zajlik, és tettekben is megnyilvánul-e. Engem is a „jót tenni jó” szemlélet motivált arra, hogy önkéntesként segítsek ott, ahol szükséges. Mivel a hétköznapokban, a munkám során is gyerekek között vagyok, így nem volt kérdés, hogy szívesen segítenék olyan helyen, ahol velük lehetek. Így találtam rá a Nevetnikék Alapítványra, melynek 2019 óta önkéntesként vagyok tagja. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy most nagykövetként is segíthetem az Alapítványt a további munkájában.

Ha esetleg nem ismered az alapítvány fő célját, akkor nagyon röviden megpróbálom összefoglalni: célunk, hogy elősegítsük a kórházban fekvő beteg gyermekek gyógyulását, eltereljük a figyelmüket különféle játékos foglalkozásokkal. Rengeteget bábozunk, társasozunk, kártyázunk, éneklünk, rajzolunk, kézműveskedünk, és persze mókázunk, nevetünk.

Egy-egy ilyen alkalommal nem csak a gyerekek „gazdagodnak”, hanem mi, önkéntesek is sokat kapunk, tanulunk. Ezen kívül gyermekorvosi és védőnői rendelők, várók falait igyekszünk szebbé varázsolni mesefalfestésekkel, és újabban játékkészítő műhely keretében készítünk klassz játékokat a kórházi ellátásra szoruló gyerekeknek.

Az Alapítvány különösen fontos helyet foglal el a szívemben. Ismerem a munkatársait, önkéntes társaimat, akikkel együtt folyamatosan újabb és újabb ötleteken törjük a fejünket, hogy hogyan tudnánk még több beteg gyermek kórházban töltött idejét örömtelibbé tenni.

Most viszont az Alapítványnak van szüksége támogatásra. Minden segítség garantáltan jó helyre megy! Úgy alakult, hogy arról a helyről, ahol eddig működtek, költözniük kell. Ahhoz, hogy továbbra is tudják végezni feladataikat, kell egy ház, ahol:

  • képzéseket lehet tartani az önkénteseknek,
  • a játékokat és a foglalkozásokhoz szükséges eszközöket lehet tárolni, illetve karbantartani,
  • játékkészítő műhelyeket lehet tartani.

Ennek a háznak a megvásárlásához van szükségük anyagi támogatásra. Kérlek, – ha teheted – segíts, hogy ez megvalósulhasson, és még több gyermeknek okozzunk örömteli perceket a kórházban töltött idejük alatt! Ha ez sikerül, megígérem, hogy megtanulok lufit hajtogatni (az új házban)! 🙂 😉

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

182.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.11.

S.Cs.Móni – S.István


2021.10.11.

Csaba


2021.10.11.

Csilla


2021.09.08.

Farkas család


2021.08.31.

Anonymus


2021.08.30.

Kovács-Hazay Anita


2021.08.27.

Géza

A tenger is cseppekből áll.

2021.08.26.

Balogh Petres Judith


2021.08.23.

Timi


2021.08.20.

Anonymus

Sok sikert kívánok nektek küldetésetek elérésében!

2021.08.19.

Anonymus


2021.08.19.

Molnár Evelin

Minden segítség számít! Hajrá!