Marosi-Szijj Judit

Marosi-Szijj Judit

Adjunk otthont a Nevetnikéknek!

Önkéntes tevékenységem során kerültem kapcsolatba az alapítvánnyal, egy jó barátom vont be a kórházi programba, ahol rögtön megláttam, mekkora szükség van arra, hogy mosolyt csaljunk a kórházi lét alatt a gyerekek arcára. Úgy érzem, hogy ez a kórházi dolgozók munkáját is segíti, mert rövid időre, de azért mégiscsak sikerül elterülnünk a gyerekek figyelmét a kórházi létről. Ez a tevékenység számomra nem csak arról szól, hogy adok. Ugyanilyen fontos, amit én kapok a foglalkozások közben, végén. Egy rajzban benne van a gyerekek összes szeretete és hálája, amit a saját eszközeikkel így tudnak kifejezni. Ezért tudom minden foglalkozás végén azt mondani, hogy jövő héten újra jövök, és ez adja motivációt, hogy úgy alakítsam a hetet, hogy be tudjam tartani az ígéretem.

A foglalkozások utáni feltöltődés mellett sok ad az is, hogy az alapítványban egy közösséghez tartozhatok. Az alapítvány által olyan embereket ismerhettem meg, akikre mindig lehet számítani. Itt tanultam meg lufit hajtogatni, arcot festeni, ezeket a képességeket azóta is sikerrel kamatoztatom a munkahelyemen. Itt ismertem meg a legmenőbb társasjátékokat. A legfontosabb, hogy a legrosszabb napomon is tudok ezzel a csapattal egy jót nevetni.

Kedves ismerőseim, ezzel a rövid leírással remélem, sikerült megmutatnom, hogy miért is fontos az alapítvány munkája. Ahhoz, hogy ezt a támogató háttért tudja adni minden önkéntesének, az alapítványnak szüksége van egy bázisra, amit most a ti segítségetekkel tudunk megvásárolni. Ha sikerül megvásárolni ezt a házat, megígérem, hogy énekes foglalkozást tartok (elég sokan tudjátok, hogy ettől mindig összeszorul a gyomrom, de a házért ezzel is megküzdök, mert ha valamitől viszolygok, vagy amiről azt hiszem, nekem úgysem menne, oda rögtön el lehet menni valami képzésre, ami segít leküzdeni az akadályt).

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 200.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

200.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.25.

Anonymus


2021.10.25.

Anonymus

Utalok mert becsülöm a munkád

2021.10.25.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.10.24.

Kutasiné Molnár Boglárka


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.20.

Szijj Katalin

Utalok, mert becsülöm a munkád.

2021.10.18.

Maro


2021.08.24.

Judit

Együtt sikerül.