Nagy Szandra

Nagy Szandra

Az első gólyák közt lenni nem könnyű, viszont nagyon jó érzés. 🙂 Annak idején, még az egyetemi éveim elején botlottam bele a Nevetnikék kezdeményezésébe. Glória már akkor is a maihoz hasonló lendülettel vetette bele magát a segítésbe, rendületlenül magyarázta nekünk a kórházban fekvő gyerekek szívéhez és jókedvéhez vezető utakat, hogy mi, önkéntesek minél hatékonyabban támogathassuk a gyerkőcöket – akik pedig csillogó szemekkel várták új meséinket, bűvésztrükkjeinket, foglalkozásainkat.

Miután belépsz egy gyermekosztályra, nem érsz rá kételkedni magadban, a képességeidben. Akkor is elkészül a Scoubidou, ha előtte sosem sikerült, mert ott ül veled szemben az a szempár. Megfizethetetlen pillanatok.

Önkéntességem évei alatt elmondhatatlanul megtisztelő volt, hogy a gyerekek betegségükben is bizalmukba fogadtak. Tudtam, hogy jó helyen vagyok.

Akkoriban még minimális eszköztárral kellett gazdálkodnunk, szerencsére azonban az emberek is ráéreztek az egész Nevetnikék Alapítvány lényegére, és támogatásukkal lehetővé tették, hogy bővülhessünk.

Most viszont egy jó ügyért kérném a segítségeteket. A változások elkerülhetetlenek, sajnos nem mindig jó irányba hatnak. Így történt az alapítvánnyal is, amely az egyetemi átrendeződések során hontalanná vált. Ahhoz, hogy továbbra is működhessen, egy biztos bázisra van szükség. A bázis létezik, a tőke jó része viszont még hiányzik megszerzéséhez. Ha tehetitek, támogassatok minket. Minden fillér számít. A gyermeki hála pedig még közvetetten is az egyik legcsodálatosabb dolog ezen a világon. Segítsük ezzel gyógyulásukat! Nagyon köszönöm a Nevetnikék csapata nevében is!

Nagykövetként azt a célt tűztem ki, hogy összegyűjtök az Alapítvány számára 150.000 forintot. Amennyiben ez megvalósul, befűtünk új otthonukban, hiszen bármily szívesen dédelgetjük magunkban a nyár melegét, hűvösebb napok is jönnek, és nem szeretnénk, hogy önkénteseink esetleges meghűlés miatt ne tudják látogatni a gyerekeket. Kérlek, támogassátok az alapítványt, hogy a fűtés korszerűsítése is megtörténhessen!

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 150.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

150.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.27.

Anonymus


2021.10.11.

Nagy Szandra

Veletek vagyunk!!

2021.09.26.

Anonymus