Giszinger Bianka

2021-ben ismerkedtem meg a Nevetnikék munkásságával egy Játékkészítő Workshop alkalmával.  Mindenki nagyon kedves, befogadó és vidám volt, szuper hangulatban telt a foglalkozás. Már akkor látható volt számomra, hogy nagyon elkötelezett a csapat és minden erejüket bevetve küzdenek, hogy mosolyt csaljanak a beteg gyerekek arcára és megkönnyítsék a kórházban eltöltött időt számukra. Később az Otthont a Nevetnikéknek kampány során is lehetőségem volt a Nevetnikék munkáját végigkövetni és támogatni a Komlói Tésztagyártó Szövetkezeten keresztül ahol részt vettem az alapítvány számára létrejött jótékonysági projekt szervezésében. Nagyon büszke vagyok ,hogy egy ilyen nemes célért küzdő és inspiráló közösség részese lehetek és idén nagykövetként is képviselhetem a Nevetnikéket. Az általam választott kampány az önkéntesek mesemondó képzéseinek biztosítását támogatja. Gyerekkorom óta fontos szerepet tölt be az olvasás az életembe és úgy gondolom a kórházban fekvő kicsiknek és nagyoknak egyaránt szüksége van a mesék gyógyító erejére ami át tudja segíteni őket egy nehéz időszakon. 


Általam választott projekt:

Önkénteseknek mesemondó képzés biztosítása

A Nevetnikék Alapítványnál az önkéntesek egy hosszú kiválasztási folyamatot követően kerülhetnek be a kórházlátogató csapatba. Azonban itt nem ér véget a fejlesztésük. Arra törekszünk, hogy minél több területen szerezzenek tudást és folyamatosan bővüljön eszköztáruk a kórházlátogatások alkalmával, ezért

rendszeresen hirdetünk meg számukra továbbképzéseket, hogy az alapképzés után mester képzésekben tudják kiteljesíteni az adott terület tudásanyagát.

A mesét minden korosztály szereti és rosszabb állapotban lévő gyermekeknél is kiváló eszköz, amikor közös játékra, alkotásra nincs lehetőség. Ezért fektetünk nagy hangsúlyt a mesemondó önkéntesek képzésére. Sok olyan gyakorlatot, eszközt mutatunk meg, mesés programelemet tanítunk meg nekik, amit akkor is tudnak alkalmazni a kórházban, ha épp nem olyan nagy szónokok és nincs olyan bátor kiállásuk, hogy egy sereg gyerek előtt tartsanak fejből mesélős délutánt. Azt fontos hangsúlyozni, hogy mi nem mesekönyvből mesélünk, hanem csakis kizárólag fejből, illetve sokszor együtt szőjük mesedoboz segítségével a történet fonalát a gyermekekkel, vagy épp egy mondatos meséket gyártunk, mondat rajzos játékot játszatunk velük.

TÁMOGASD TE IS A PROJEKTET!

Miután kiválasztottad, hogy mekkora összegben szeretnéd támogatni a projektet, egy biztonságos felületre érkezel, ahol a bankkártya adataid megadásával tudsz adományozni az alapítványunknak.

Más összegben szeretnél adományozni?

Ebben az esetben kérlek töltsd ki a lenti űrlapot, hogy fel tudjuk veled venni a kapcsolatot az adományozás menetéről.

Nagyon köszönjük, minden adomány számít! 🙂

A TE SEGÍTSÉGEDDEL MÉG TÖBB BOLDOG GYERMEK LESZ A KÓRHÁZAKBAN!

Tavaly rengeteg ember segített nekünk és az összefogásnak köszönhetően sikerült az elképzelhetetlen, új otthona lett a Nevetnikéknek! Nincs megállás, még nagyobb lendülettel folytatjuk a tevékenységeinket a beteg gyermekek boldogságáért, amihez ismét szükségünk van rátok. A nagyköveteink ezúttal számukra fontos projekteket választottak ki, hogy arra gyűjtsenek a kampány során.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk!

NAGYKÖVETI CÉL:

100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

16.000 Ft

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

Dátum

Név

Összeg

Üzenet

2022 10. 29.

Anonim

5.000 Ft


2022 10. 30.

Csötönyi Nóra

1.000 Ft

:*

2022 11. 06.

Anonim

10.000 Ft


Kiváncsi vagy a többi nagyköveti projektre is?