Herget Máté

Az úgy volt, hogy február környékén elkezdtem segíteni a srácoknak a romhalmaz felújításban. Akkor még keveset tudtam róluk, gondoltam egy csapat bohóc, akik járnak a klinikára felvidítani a beteg gyerekeket. Végül is gyerekekről lévén szó, valahogy próbál az ember segíteni nekik. Minél többször voltam talicskát tologatni, annál jobban kezdtem megismerni a társaságot és azt is, hogy miket csinálnak pontosan. Ahogy alakult a rom és kezdett házra hasonlítani, úgy tisztult ki a fejemben az is, hogy sokkal komolyabb, képzett figurák járnak a kórházba délutánonként, nem egyszerűen csak bohócok. Nyár eleje környékén meg lett hirdetve, hogy újra lehet felvenni önkénteseket, jelentkeztem is. Azóta végigcsináltam az alap képzéseket, hospitálásokat és a házavatóra már kórházlátogató önkéntesként tudtam menni. Szeptember végén épp mentem foglalkozást tartani, de előtte be kellett ugranom a házba a dobozért, amiben a szükséges játékok, kézműveskedős eszközök meg egyéb mindenek vannak. Pont belefutottam valami házavató előtti utolsó takarításba. Mondtam, hogy én csak a dobozért jöttem, de meg se hallották, annyira be voltak sózva a másnapi házavató miatt. Muszáj volt tortát is ennem. Közben ahogy beszélgettünk, mesélték a lányok, hogy idén is lesz nagyköveti kampány és milyen szuper lenne, ha én is csatlakoznék. Tetszett az ötlet, már csak azt kellett kitalálnom, hogy melyik projekt mellé tudok igazán odaállni. Az új beteglátogató önkéntesek felkészítését választottam, hiszen így sokkal több beteg gyerkőc arcára tudunk mosolyt csalni és feledtetni velük, hogy épp hol vannak.

Általam választott projekt:

1 új beteglátogató önkéntes felkészítése

A Nevetnikék Alapítványnál az önkéntesek egy hosszú, akár több hónapos kiválasztási folyamatot követően kerülhetnek be a kórházlátogató csapatba. A jelentkezést követően személyes interjú és pszichológiai teszt következik, ezután kezdhetnek el hospitálni, itt mentoraink segítenek és mutatnak, tanítanak meg sok mindent a kórházi programmal kapcsolatban. Ezt követi az alapképzés, ahol minden a kórházzal, programmal kapcsolatos szabályt, tudnivalót és egy alap eszköztárat elsajátítanak a jelöltek, majd kommunikációs tréningen esnek át, ezt a tudás anyagot pedig a bemutató foglalkozásukon már élesben kamatoztathatják is. Ha meggyőzőek az első önálló foglalkozásukon, azaz jól meg tudják szólítani és bevonni a gyermekeket, követik és betartják a kórházi előírásokat, Nevetnikék kompatibilisek, akkor már jelentkezhetnek is ráérős idejükben a foglalkozásokra, ezekből összeáll a havi beosztás, ami alapján mindenki tudja mikor, kivel, melyik osztályra megy beteg gyermekeket látogatni. Ezen az úton végig kíséri őket kórházi koordinátorunk, mentoraink, pszichológus szakemberek. A felkészítésnek nemcsak emberi erőforrás, de eszköz igénye is van, illetve nagyrészt a Nevetnikék új otthonában történik a felkészítés, így a megnövekedett fenntartási költségek miatt, már nagyon költségessé vált az önkéntesek felkészítése, de mivel hosszútávon tervezünk velük és fontosnak tartjuk, hogy csak rátermett emberek látogassák a kórházban lévő gyermekeket, így mindezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy aztán ne csak adhassanak önkéntesként, hanem kapjanak is felüdülést a gyermekektől, közösséghez tartozást a szervezetünktől.

TÁMOGASD TE IS A PROJEKTET!

Miután kiválasztottad, hogy mekkora összegben szeretnéd támogatni a projektet, egy biztonságos felületre érkezel, ahol a bankkártya adataid megadásával tudsz adományozni az alapítványunknak.

Más összegben szeretnél adományozni?

Ebben az esetben kérlek töltsd ki a lenti űrlapot, hogy fel tudjuk veled venni a kapcsolatot az adományozás menetéről.

Nagyon köszönjük, minden adomány számít! 🙂

A TE SEGÍTSÉGEDDEL MÉG TÖBB BOLDOG GYERMEK LESZ A KÓRHÁZAKBAN!

Tavaly rengeteg ember segített nekünk és az összefogásnak köszönhetően sikerült az elképzelhetetlen, új otthona lett a Nevetnikéknek! Nincs megállás, még nagyobb lendülettel folytatjuk a tevékenységeinket a beteg gyermekek boldogságáért, amihez ismét szükségünk van rátok. A nagyköveteink ezúttal számukra fontos projekteket választottak ki, hogy arra gyűjtsenek a kampány során.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk!

NAGYKÖVETI CÉL:

100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

10.000 Ft

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

Dátum

Név

Összeg

Üzenet

2022 10. 17.

H.K.

10.000 Ft


Kiváncsi vagy a többi nagyköveti projektre is?