Könyves Kata

Pár éve vagyok olyan szerencsés, hogy az életem része a Nevetnikék Alapítvány. Az egyetemi tanulmányaim alatt ismerhettem meg az Alapítvány munkáját, és egy interjú és kiképzés után már én is a csapat tagjává válhattam. A mai napig számomra ez felfoghatatlan. 2021-ben az „Otthont a Nevetnikéknek „ kampányában a többi nagykövettel együtt dolgoztunk azon ,hogy ez az álom amiért dolgozunk ne dőljön össze. Egy év után beköltöztünk a Bajnok utcába. Az akkori nagyköveti feladatom a végére ért. Most kezdődhet az új feladat!

Általam választott projekt:

Önkénteseknek kézműves képzés biztosítása

A Nevetnikék Alapítványnál az önkéntesek egy hosszú kiválasztási folyamatot követően kerülhetnek be a kórházlátogató csapatba. Azonban itt nem ér véget a fejlesztésük. Arra törekszünk, hogy minél több területen szerezzenek tudást és folyamatosan bővüljön eszköztáruk a kórházlátogatások alkalmával,

ezért rendszeresen hirdetünk meg számukra továbbképzéseket. A kézműves foglalkozások nagyon kedveltek a gyermekek körében. Nagyon sok szép alkotás születik egy-egy kórházi foglalkozás során, legyen szó éppen egy hűtőmágnesről vagy üdvözlőlapról, csipeszállatkáról, amit az ágyukra csiptethetnek, vagy ékszerekről, amit közösen fűznek, akár az örök sláger papírvirág és papír kígyó, amiből még versenyeket is szoktunk hirdetni, hogy ki tudja a leghosszabbat legyártani egy látogatás alatt. Lényeg, hogy a  kézműveskedésből a lehetőségek tárháza végtelen, csak azt kell megtanulniuk az önkénteseknek, hogy mi áll rendelkezésre a kórházi dobozban, amit minden osztályra összekészítünk, hogy abból válogassanak a bent fekvő gyerekek életkorának és érdeklődésének megfelelően. A képzéseken segítünk elsajátítani az alap darabokat, aztán küldünk további ötleteket, amit ki lehet próbálni és a mester képzésen már rátérünk a komolyabb, nagyobb kézügyességet igénylő alkotásokra is, hogy sose fogyjanak ki a módszerekből és ötletekből az önkéntesek. Ehhez azonban fontos a jó minőségű alapanyagok, eszközök beszerzése és a dobozok folyamatos utántöltése is amellett, hogy képzőink személyes jelenlétét is biztosítanunk kell.

TÁMOGASD TE IS A PROJEKTET!

Miután kiválasztottad, hogy mekkora összegben szeretnéd támogatni a projektet, egy biztonságos felületre érkezel, ahol a bankkártya adataid megadásával tudsz adományozni az alapítványunknak.

Más összegben szeretnél adományozni?

Ebben az esetben kérlek töltsd ki a lenti űrlapot, hogy fel tudjuk veled venni a kapcsolatot az adományozás menetéről.

Nagyon köszönjük, minden adomány számít! 🙂

A TE SEGÍTSÉGEDDEL MÉG TÖBB BOLDOG GYERMEK LESZ A KÓRHÁZAKBAN!

Tavaly rengeteg ember segített nekünk és az összefogásnak köszönhetően sikerült az elképzelhetetlen, új otthona lett a Nevetnikéknek! Nincs megállás, még nagyobb lendülettel folytatjuk a tevékenységeinket a beteg gyermekek boldogságáért, amihez ismét szükségünk van rátok. A nagyköveteink ezúttal számukra fontos projekteket választottak ki, hogy arra gyűjtsenek a kampány során.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk!

NAGYKÖVETI CÉL:

100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

40.000 Ft

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

Dátum

Név

Összeg

Üzenet

2022 10. 25.

Anonim

20.000 Ft


2022 10. 25.

Bence

5.000 Ft

Fogadjàtok szeretettel és használjátok egészséggel 🙂

2022 11. 03.

Bence

5.000 Ft


2022 11. 11.

2022 12.14.

Anonim

Bence

5.000 Ft

5.000 Ft


Kiváncsi vagy a többi nagyköveti projektre is?