Marosi-Szijj Judit

A Nevetnikék Alapítvánnyal évekkel ezelőtt kerültem kapcsolatba, eleinte csak egy hobbinak tűnt,

hogy a kórházban fekvő gyerekekhez járok, aztán szép lassan éreztem, hogy igen itt egy csapathoz tartozom és vadidegen emberekkel hoz közös nevezőre az, hogy kapcsolatban vagyunk a Nevetnikékkel és mindig tudunk együtt nevetni. Az első évekbe a kórházi programba kapcsolódtam be, ahol rögtön megláttam mekkoraszükség van arra, hogy mosolyt csaljon a kórházi lét alatt a gyerekek arcára. Úgy érzem, hogy ez a kórházi dolgozók munkáját is segíti, mert rövid időre, de azért mégis csak sikerült elterülnünk a gyerekek figyelmét a kórházi létről. Ez a tevékenység számomra nem csak arról szól, hogy adok. Ugyanilyen fontos, amit én kapok a foglalkozások közben, végén. A legnagyobb örömöt az adta, hogy ismerőseim számára is fontos ez a program, mert támogattak, amikor a házra gyűjtöttünk és a segítségükkel sikerült is.

Az érzés, hogy én is kapok, a legváratlanabb pillatokban egy köszönő levelet vagy egy kitűzőt, hozta meg azt, hogy mára már az alapítvány több programjában is részt veszek, ha tehetem. Készítettem már kincses ládába való játékot, ahol végre vághattam dekopír fűrésszel és fúrhattam faraghattam kedvemre. Több alkalommal részt vettem mesefalfestésen, ami új szerelem lett azóta. Rendelők, kórtermek csupasz falaira festünk mese jeleneteket, hogy a gyerekek és a szülők barátságos légkörben várakozzanak. Ehhez szeretnék segítséget kérni, hogy a lehető legtöbb felkérést tudjuk teljesíteni, mert egy festést rengeteg szervező, háttér munka előz meg. Egyeztetni kell időpontot a kórházzal, intézménnyel, adott időpontra kell leszervezni a falfestő önkénteseket, meg kell tervezni a helyi adottságok ismeretében a designt, elő kell rajzolni a falakra és be kell tanítani a jelentkezőket, hogy megfelelően tudjanak bánni az ecsettel, színekkel. Ezen felül be kell szerezni a szükséges eszközöket, a helyszínre kell szállítani, le kell bonyolítani a sokszor teljes napos projektet és mindezt dokumentálni.

Általam választott projekt:

Egy kórterem vagy rendelő mesefalfestése

Folyamatosan kapunk felkérést az egészségügyi intézményektől, hogy mesefalfestő projektünkkel szebbé varázsoljunk rendelőket, kórtermeket. Hiszen nagy könnyebbség mind a gyermekek, szülők, mind az egészségügyi dolgozók számára, ha barátságos környezetben, a feszültségről elterelve a figyelmet, jobb hangulatban telik a várakozás, kezelés, gyógyulás. Egy festést rengeteg szervező, háttér munka előz meg. Egyeztetni kell időpontot a kórházzal, intézménnyel, adott időpontra kell leszervezni a falfestő önkénteseket, meg kell tervezni a helyi adottságok ismeretében a designt, elő kell rajzolni a falakra és be kell tanítani a jelentkezőket, hogy megfelelően tudjanak bánni az ecsettel, színekkel. Ezen felül be kell szerezni a szükséges eszközöket, a helyszínre kell szállítani, le kell bonyolítani a sokszor teljes napos projektet és mindezt dokumentálni.

TÁMOGASD TE IS A PROJEKTET!

Miután kiválasztottad, hogy mekkora összegben szeretnéd támogatni a projektet, egy biztonságos felületre érkezel, ahol a bankkártya adataid megadásával tudsz adományozni az alapítványunknak.

Más összegben szeretnél adományozni?

Ebben az esetben kérlek töltsd ki a lenti űrlapot, hogy fel tudjuk veled venni a kapcsolatot az adományozás menetéről.

Nagyon köszönjük, minden adomány számít! 🙂

A TE SEGÍTSÉGEDDEL MÉG TÖBB BOLDOG GYERMEK LESZ A KÓRHÁZAKBAN!

Tavaly rengeteg ember segített nekünk és az összefogásnak köszönhetően sikerült az elképzelhetetlen, új otthona lett a Nevetnikéknek! Nincs megállás, még nagyobb lendülettel folytatjuk a tevékenységeinket a beteg gyermekek boldogságáért, amihez ismét szükségünk van rátok. A nagyköveteink ezúttal számukra fontos projekteket választottak ki, hogy arra gyűjtsenek a kampány során.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk!

NAGYKÖVETI CÉL:

150.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

32.000 Ft

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

Dátum

Név

Összeg

Üzenet

2022 10. 24.

Anonim

2.000 Ft


2022 10. 24.

Anonim

20.000 Ft


2022 10. 24.

Anonim

2.000 Ft


2022 11. 03.

Anonim

3.000 Ft


2022 11. 04.

Anonim

5.000 Ft


Kiváncsi vagy a többi nagyköveti projektre is?