Papp Nelli

Papp Nelli

2012-ben ismerkedtem meg Glóriával, az alapítvány elnökével, és ekkor kezdtem önkénteskedni a Pécsi Gyermekklinikán. Feladatunk, hogy könnyebbé tegyük a kis betegek életét az alatt az idő alatt, amelyet a kórházban töltenek. Kreatív foglalkozásokat tartunk, társasjátékozunk, bábozunk vagy csak beszélgetünk, attól függően, ki mire nyitott. Mindig lenyűgöz, hogy a gyerekek mennyivel másképp állnak a betegséghez és a gyógyuláshoz, mint a felnőttek. Minden alkalommal nagyon várják az érkezésünket, és rettentően hálásak.

Ezek a foglalkozások nem csak a gyerekeknek, hanem az önkénteseknek is rengeteg pluszt nyújtanak, mert nagyon jó örömet szerezni nekik. El sem hinné az ember, hogy egy-egy látogatás milyen jó hangulatban, sok nevetéssel telik. Ez köszönhető Glóriának, aki hihetetlen lelkesedéssel, odaadással, rengeteg munkával, minden nehézséget leküzdve építette fel az önkéntes csapatot.

Sajnos most a hosszú évek munkája veszélybe került. A Nevetnikék Alapítványnak el kell hagynia a korábbi helyét, ahol az önkénteseket képezték, a játékokat gyártották, és ahol fel tudtak készülni a foglalkozásokra. Glória ebben a helyzetben többek között hozzám is fordult segítségért, ezért örömmel vállaltam el, hogy nagykövet leszek.

Arra kérem az ismerőseimet, és mindenkit, hogy ha úgy gondolják, szükség van a Gyermekklinikán a munkánkra, akkor járuljanak hozzá a Nevetnikék Alapítvány új otthonának a megvásárlásához, felújításához. Sok kicsi sokra megy!

Az én vállalásom pedig, hogy ha sikerül megvásárolni az új házat, segítek a falfestésben.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 200.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

200.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.10.23.

Anonymus


2021.10.23.

Anonymus


2021.10.23.

Anonymus


2021.10.23.

Anonymus


2021.09.16.

Anonymus