Pénzár Ági

Pénzár Ági

A pécsi Művészeti Karon végeztem festőművész szakon, majd dolgozni kezdtem, és ahogy az lenni szokott, egyre kevesebb időm jutott festeni. Lehetőséget kerestem, hogy a felgyülemlett kreatív energiát valami jó célba fektethessem. Ekkor jött szembe velem Facebookon egy bejegyzés a Nevetnikék Alapítványtól, éppen új tagokat toboroztak. Rögtön írtam e-mailt, de a festésre kicsit várnom kellett, mert erre a feladatra elsősorban a cégektől vártak vállalkozó szellemű alkalmazottakat.

Végül mégis nyílt egy lehetőség, és az önkéntesekkel a pécsi urológiára mentünk festeni. Habár nem gyerekeknek készült a dekoráció, a felnőttek legalább akkora örömmel vártak minket, és izgatottan figyelték a folyamatot. Közben készült a Gyermekklinikán az interaktív fal is, ahol még rengeteg tennivaló akadt az átadó előtt, így oda is becsatlakozhattam. Sosem felejtem el azt az érzést, a teljes döbbenettel vegyes boldogságot, amikor először megláttam a hosszú folyosót a rengeteg segítővel, a varázslatos képekkel, játékokkal, és tudatosult, hogy mennyire fantasztikus dolog történik itt, és hogy mindennek a részese lehetek.

Hamarosan koordinátorrá léphettem elő, ami nagy feladatnak tűnt, de belevágtam. Az ehhez kellő megbeszélés és képzés során jártam először az alapítvány törzshelyén. A kórház legtetején beléptem az apró kis kuszniba, ami tele volt pakolva kreatív holmikkal, játékokkal, könyvekkel, festékekkel… Nem is értettem, hogy férnek el itt az önkéntesek, s már akkor azon gondolkodtam, hogy a Nevetnikék Alapítvány igazán megérdemelne egy nagyobb helyet.

Most, hogy az alapítványnak költöznie kell, csak remélni tudom, hogy ez megvalósul, és végre igazi otthonra találhat a Nevetnikék.

Ehhez a Te támogatásodra is szükség van, cserébe vállalom a ház dekorálását festéssel, képekkel, vagy amire igény lesz. 🙂

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

100.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.10.21.

Anonymus


2021.10.12.

Pénzár Zoltánné


2021.08.19.

Ági