Pohl Dorka

Pohl Dorka

2020 januárjában, amikor önkéntesnek jelentkeztem a Nevetnikékhez, nem gondoltam volna, hogy ennyi csodás embert fogok megismerni, ennyi tündéri gyerkőccel fogok játszani, és nem gondoltam volna, hogy most azért kell küzdenünk, hogy otthonunk legyen.

A felvételi beszélgetésre kicsit félve, de nagyon izgatottan mentem. Ha akkor tudom, mennyi minden vár rám az alapítványon belül, biztos vagyok benne, hogy jóval előbb jelentkezem. Akkor azt hittem, én adok. Az időm, a kedvem, a lelkesedésem, de idő közben kiderült, sokkal többet kaptam (már most), mint amit elképzelni lehet.

Nincs nagyobb öröm számunkra, mint mikor a gyerekek egy-egy foglalkozás után hatalmas mosollyal az arcukon köszönnek el, vagy amikor segíthetünk a fáradt szülőknek pihenni egy kicsit, mert tudják, velünk minden bajról megfeledkeznek a picik, legalább egy kis időre.

Azonban most mi szorulunk segítségre. Mi nem csak egy épületre gyűjtünk, hanem az irodára, ahol az új jelentkezőket fogadhatjuk, egy teremre, ahol játékokat gyárthatunk a kórházban lévő gyerekeknek, egy szobára, ahol foglalkozásokat tarthatunk, egy raktárra, ahol a kellékeinket tárolhatjuk és nem utolsó sorban egy házra, ami a Nevetnikék Alapítvány otthonává válhat.

Kérlek, támogass minket, hogy meg tudjuk vásárolni ezt az új otthont és mi ígérjük, továbbra is mindent megteszünk azért, hogy mosolyt csaljunk a gyerekek arcára.

Támogatásodért cserébe vállalom, hogy a házavatóra leutazom Pécsre, és személyesen fogom adagolni a limonádét. 🙂

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 200.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

200.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.23.

Miklós


2021.09.06.

Dávid János


2021.08.30.

Miklós


2021.08.30.

Pohl Dórka Luca


2021.08.29.

Tomó Kovács

Sok sikert a további munkátokhoz!

2021.08.28.

Máté


2021.08.28.

Kriszti