Polónyi Csilla

Polónyi Csilla

Üdv!

Ha ezt olvasod, valószínűleg érdekel a téma, hogy mi van a Nevetnikék Alapítvány háza táján. Hogy miért kezdtünk adománygyűjtésbe. De kezdem az elején. A fent említett alapítvány olyan, mint egy kis oázis. Arra kérlek, emlékezz vissza, milyen volt gyereknek lenni: amikor még nem igazán vagy otthon a világban, nem ismered még a szabályait, és anya meg apa jelenti a biztonságot. És akkor képzeld el, hogy valami baj folytán kórházba kerülsz. Kiszakadsz az addig ismert világodból, elszakadsz a biztonságos otthontól. Szomorú, kiszolgáltatott egy helyzet. Fekszel a kórteremben, ha szerencséd van, akkor talán van melletted betegtárs, akivel biztathatjátok egymást. Ha nincs, akkor magadra maradtál a látogatási időig a fájdalmaddal, félelmeiddel. Na, és akkor egyszer csak belép az ajtón pár mosolygós, kék-sárga mellényes fiatal, és addig nem hagynak békén, míg őszinte mosolyt nem csalnak az arcodra. Végre van kivel játszani vagy beszélgetni. Jengázni vagy kártyatrükköket tanulni. Esetleg papírrepülő-versenyt rendezni, vagy csak mesét hallgatni. És a kórterem már egyből nem is lesz olyan sivár hely, és talán egy kis időre még arról a betegségről is megfeledkezel, ami miatt élvezheted a hely vendégszeretetét...

2013 és 2015 között voltam aktív önkéntes, Somlyai Beus és Wochner Timi jóvoltából. Ez alatt az idő alatt kiművelődtem kártyatrükkökből, a modern kori gitáros haknizás fortélyaiból, gyártottunk játékokat, megtanultunk karkötőt készíteni, és rendkívül sokat Jengáztunk. De olyan is volt, hogy egy egész kórteremmel adtuk elő a cup-song pohárcsapkodós performanszát. 🙂

Az alapítvány sajnos záros határidőn belül elveszíti „otthonát”. Nincs hol tárolni a játékokat, újakat készíteni, önkénteseket képezni. Ahhoz, hogy az önkéntesek továbbra is tudják látogatni a beteg gyermekeket, otthonra volna szükség. Meg is van a kiszemelt, csak még az anyagi keret hiányzik.

Ha segítesz, hogy összejöjjön a pénzmag a továbblépéshez, én, Polónyi Csilla – 3 fiatalkorú édesanyja, a motoros társadalom egyik gyakorló tagja, a gitározás lelkes híve, kivonuló mentőtiszt az OMSz kötelékében – felajánlom, hogy ha összejön az a 200.000 HUF, amivel támogatnám az ügyet, az elsősegélynyújtás és az alapszintű, eszköz nélküli újraélesztés készségeit ismételném át az önkéntesekkel. Vagy, ha arra nagyobb volna az igény, megtanulhatunk egy tetszőleges dalt gitárkísérettel, amit elhaknizunk közösen egy nagyszabású rendezvényen. Talán a házavatón!

Minden jót!

Csilla

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 200.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

200.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.28.

Anonymus


2021.10.23.

Anonymus


2021.10.20.

Kati&Zsolt


2021.10.07.

Anonymus


2021.09.27.

Anonymus


2021.09.11.

Andris&Csilla

Sok sikert!

2021.09.11.

Andris&Csilla

Sok sikert!