Radicsné Buzás Edit

Radicsné Buzás Edit

Andris története (2006.06.16 – 2019.12.09.)

Andris egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, aminek a neve: gerincvelő izomsorvadás. Mindennapjai otthon teltek, egészen addig, amíg 11 évesen állandó kórházi felügyeletre szorult. Itt találkozott először a Nevetnikék Alapítvánnyal. Már az első találkozásuk után csillogó szemekkel mesélt róluk. Ezután minden héten izgatottan várta a találkozást. A bohócok is nagy erőt adtak neki a küzdelmes hétköznapokban, ahogy Dr. Ottófi Gábor is, akit példaképének tekintett. „Olyan okos szeretnék lenni, mint ő” – ezt mondogatta, és ennek a hatására kezdett el tanulni.

Ebben szintén az alapítvány volt az egyetlen segítsége. Mindent megtettek érte, és fél év múlva folyékonyan olvasott. Ahogy múlt az idő, és a kezeit nem tudta használni, a Nevetnikék Alapítvány beszerzett neki egy interaktív táblát (adományokból), és ezen felül egy önkéntes készített hozzá egy tartót, amit bármely szögből láthatott. Mindezek mellett volt energiájuk az önkénteseknek arra, hogy angolra is tanítsák. Andris hatalmas Barca rajongó volt, szeretett volna spanyolul is megtanulni. Ezt a hihetetlen ötletét is megvalósították a Nevetnikékek! Kerestek és találtak egy fiút, aki vállalta, és be is járt tanítani. Csak jót és szépet tudunk mondani a Nevetnikék Alapítványról, akik önzetlenül és rendületlenül teszik a dolgukat, idejüket-pénzüket nem kímélve. Hálásak vagyunk nekik, és reméljük, sokan gondolják ugyanezt!

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 50.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

52.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.24.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.09.18.

Edit


2021.09.18.

Kalanyos Kinga

Nem minden hős visel köpenyt! Hálásan köszönjük önöknek!