Reisch Reni

Reisch Reni

A Nevetnikék Alapítvány hírével 2019 tavaszán találkoztam először Szigetváron, egy plakáton. A szigetvári kórház gyerekosztályának mesefalfestéséhez kerestek önkénteseket. Egy kicsit rágtam a kollégáim fülét, és májusban mentünk is falat festeni. A falfestés után az Alapítvány weboldalán bukkantam rá a kórházlátogató programjukra, majd vettem a bátorságot, és jelentkeztem. 2020 szeptembere óta aktív tagként látogatom a gyerekklinika különböző osztályait.

Az Alapítványnak köszönhetően olyan szuperképességekre tettem szert, amik a hétköznapi életben elengedhetetlenek, és bármikor hasznukat vehetem, ilyen a papírkígyó-hajtogatás, csendeskönyv-varrás, interaktívmesefal-festés 🙂 és az a tapasztalat, hogy egy őszinte mosolynál nincs is jobb gyógyszer.

Nagyon jó érzés látni, hogy a foglakozások során a kis betegek arcára már pár perc múlva mosoly költözik, és a legnagyobb öröm számomra, ha elhangzik a „bűvös” mondat: „mikor jöttök legközelebb?” És még egy nagyon fontos dologra tanított meg a Nevetnikék: arra, hogy a legmostohább élethelyzetből is meg lehet találni a kiutat.

A koronavírus-járvány miatt lehetetlenné váltak a személyes kórházi látogatások, ám az Alapítvány egy percet sem csüggedt, hanem időseknek, krónikus betegeknek bevásárlásokat, a Covid miatt hátrányos helyzetbe került családok gyerekeinek tábort szervezett, interaktív mesefalat festetett a szigetvári kórháznak, játékkészítő workshopokat szervezett.

Egyszóval mindig, minden körülmények között megtalálta az utat, hogy segíthessen a „legkisebbeken”.

Most viszont a Nevetnikék szorul segítségre. A Nyár utcai telephely felszámolásának híre után sem tétlenkedett az Alapítvány: kiszemelt egy új otthont a táboroztatásoknak, önkéntesképzéseknek, játékkészítő műhelyeknek. Ennek a háznak a megvásárlásához gyűjtünk most adományokat.

Kérlek, lehetőségeidhez mérten támogass minket ebben a projektben, hogy tovább működhessünk, és vidámsággal tudjuk megtölteni a beteg gyerekek kórházban töltött napjait.

A ház megvásárlása után megígérem, hogy kigyomlálom, rendbe teszem a ház előtti kis kertet. 🙂

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 80.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

103.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.09.

Anonymus


2021.09.14.

Anonymus


2021.09.14.

Ági


2021.09.14.

Anonymus


2021.09.14.

Csilla


2021.09.09.

Lutz Éva

Nagyszerű küldetés, Reni, gratulálok! Hajrá Nevetnikék! ❤︎

2021.09.09.

Piros Margittai


2021.09.09.

Momo


2021.09.09.

Anonymus


2021.09.09.

Ricsi&Vivi


2021.09.09.

Pillangó


2021.08.27.

Anonymus


2021.08.27.

Anonymus


2021.08.24.

Nessy

❤︎❤︎︎❤︎