Reisch Reni

Reisch Reni

A Nevetnikék Alapítvány hírével 2019 tavaszán találkoztam először Szigetváron, egy plakáton. A szigetvári kórház gyerekosztályának mesefalfestéséhez kerestek önkénteseket. Egy kicsit rágtam a kollégáim fülét, és májusban mentünk is falat festeni. A falfestés után az Alapítvány weboldalán bukkantam rá a kórházlátogató programjukra, majd vettem a bátorságot, és jelentkeztem. 2020 szeptembere óta aktív tagként látogatom a gyerekklinika különböző osztályait.

Az Alapítványnak köszönhetően olyan szuperképességekre tettem szert, amik a hétköznapi életben elengedhetetlenek, és bármikor hasznukat vehetem, ilyen a papírkígyó-hajtogatás, csendeskönyv-varrás, interaktívmesefal-festés 🙂 és az a tapasztalat, hogy egy őszinte mosolynál nincs is jobb gyógyszer.

Nagyon jó érzés látni, hogy a foglakozások során a kis betegek arcára már pár perc múlva mosoly költözik, és a legnagyobb öröm számomra, ha elhangzik a „bűvös” mondat: „mikor jöttök legközelebb?” És még egy nagyon fontos dologra tanított meg a Nevetnikék: arra, hogy a legmostohább élethelyzetből is meg lehet találni a kiutat.

A koronavírus-járvány miatt lehetetlenné váltak a személyes kórházi látogatások, ám az Alapítvány egy percet sem csüggedt, hanem időseknek, krónikus betegeknek bevásárlásokat, a Covid miatt hátrányos helyzetbe került családok gyerekeinek tábort szervezett, interaktív mesefalat festetett a szigetvári kórháznak, játékkészítő workshopokat szervezett.

Egyszóval mindig, minden körülmények között megtalálta az utat, hogy segíthessen a „legkisebbeken”.

Most viszont a Nevetnikék szorul segítségre. A Nyár utcai telephely felszámolásának híre után sem tétlenkedett az Alapítvány: kiszemelt egy új otthont a táboroztatásoknak, önkéntesképzéseknek, játékkészítő műhelyeknek. Ennek a háznak a megvásárlásához gyűjtünk most adományokat.

Kérlek, lehetőségeidhez mérten támogass minket ebben a projektben, hogy tovább működhessünk, és vidámsággal tudjuk megtölteni a beteg gyerekek kórházban töltött napjait.

A ház megvásárlása után megígérem, hogy kigyomlálom, rendbe teszem a ház előtti kis kertet. 🙂

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 80.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

98.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.09.14.

Anonymus


2021.09.14.

Ági


2021.09.14.

Anonymus


2021.09.14.

Csilla


2021.09.09.

Lutz Éva

Nagyszerű küldetés, Reni, gratulálok! Hajrá Nevetnikék! ❤︎

2021.09.09.

Piros Margittai


2021.09.09.

Momo


2021.09.09.

Anonymus


2021.09.09.

Ricsi&Vivi


2021.09.09.

Pillangó


2021.08.27.

Anonymus


2021.08.27.

Anonymus


2021.08.24.

Nessy

❤︎❤︎︎❤︎