Ripli Zsuzsi

Ripli Zsuzsi

A Nevetnikék Alapítvánnyal pár éve dolgozom együtt a háttérben, ők viszont több mint 13 éve segítenek a gyerekeknek az önkénteseiken keresztül. Nekem egyik legmeghatározóbb személyes élményeim közé tartozik a pécsi interaktív mesefal festése. Abban a szerencsében részesültem, hogy én festhettem ki az egyik játék rókáját. Nagyon jó érzéssel töltött el a tudat, hogy hamarosan a gyerekek veszik birtokba az egészet, és örömöt, mosolyt csalunk az arcukra a munkánkkal a játékok által. Rengeteg segítő, tettvággyal és jókedvvel teli önkéntest ismertem meg. Nagyon jó energiájuk van, imádják a gyerekeket, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a beteg gyerekeket jókedvre derítsék, kizökkentsék őket a kórházi mindennapokból. Hiszen nagy szükségük van rá, hogy könnyebben éljek meg a kórházban töltött napokat. Nagyon hálásak, és örömmel vesznek részt a játékokban és a foglalkozásokon. Az önkénteseknek egy céljuk van: nevettetni. Kölcsönösen működik az adok-kapok. Szeretetet, jókedvet, derűt és vidámságot csereberélünk a gyerekekkel egymás között. Nem utolsó sorban pedig rengeteget tanulunk és fejlődünk is.

Most viszont nekik van szükségük segítségre. A Nyár utcai hely felszámolásra kerül, ezért költözniük kell. Egy nagyon szuper kis házat találtak az utca túloldalán, ami tökéletes helyszíne lehet a jövőbeni foglalkozásoknak, a nyári tábornak, önkéntesképzésnek, és a játékkészítő műhelynek. Ahhoz, hogy ezeket a jövőben is meg tudjuk csinálni, most a te segítségedre van szükségünk. Ennek a háznak a megvásárlásához gyűjtünk adományokat. Kérlek, lehetőségedhez mérten támogass bennünket ezen új álom megvalósulásában, hogy legyen egy új játszótere a gyerekeknek, ahol rengeteg öröm, jókedv, nevetés és szeretet várja őket.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 430.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

430.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.09.11.

No name