Söjtöri Dani

Söjtöri Dani

„Nincs erősebb egy elszánt önkéntesnél.”

Két évvel ezelőtt az életemnek egy új és izgalmas fejezete kezdődött, mikor lekerültem Pécsre egyetemre. A kezdeti ismeretlenség és bizonytalanság ellenére sikerült hamar beilleszkednem, munkát és barátokat szereznem, de úgy éreztem, kell még valami, hogy kerek legyen a történet. Már nem emlékszem pontosan, hogy az első vagy a második héten, de az egyik pszichológia előadásunk elejére bejött Légrádi Évi önkéntesünk bemutatni a Nevetnikék Alapítványt. Mondanom sem kell, utána egyből jelentkeztem.


Mindig is úgy gondoltam, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, amihez az Alapítvány tevékenysége szuper tapasztalati lehetőséget kínált. Ahogy egyre több időt töltöttem el önkéntes társaimmal a kórházban a beteg gyerekekkel, egyre több közös képzésen, társasjátékesten, fesztiválon és játékkészítő workshopon vettem velük részt, bizonyossá vált számomra, hogy a Nevetnikék egy nagy család, aminek tagjait az elhivatottság, egy közös fő cél elérése tart csak igazán össze. Ez pedig a gyógyítás. Gyógyítás mosollyal, nevetéssel, játékkal, zenével.

De amennyit mi adunk egy-egy foglalkozás alkalmával, legalább ugyanannyit vissza is kapunk a gyerekektől és szüleiktől. Az az érzés, mikor sikerül egy több napja az ágyát elhagyni alig akaró gyereket rábírnod, hogy jöjjön ki veled csipeszállatkát készíteni, és tíz perccel később már hangosan nevet a többiekkel, leírhatatlan. Egy olyan érzés, amit még jó sokszor át szeretnék élni.


Azonban ehhez a segítségetekre van szükségünk! Most jobban, mint bármikor.


Sajnos az Alapítványt jelenlegi bázisáról hamarosan „kilakoltatják”, így sürgősen újat kell találjunk. Mi nem tétlenkedtünk, és már ki is néztünk magunknak egy házat, szemben a gyermekklinikával (jobb helyen nem is lehetne). 🙂 Ahhoz, hogy ez a miénk lehessen, és hosszú évekig otthonául szolgálhasson Alapítványunknak, össze kell gyűjtsük rá a megfelelő anyagi hátteret.


Kérlek, adományozz, és támogasd a Nevetnikék Alapítványt, akár csak egy sajtburger menü árával! 😀


Nagykövetként azt a célt tűztem ki, hogy összegyűjtök az Alapítvány számára 100.000 forintot. Amennyiben ez sikerül, vállalom, hogy elvégzek bármilyen szükséges kerti munkát az új ház körül, legyen az fűnyírás, gazolás, metszés, fűrészelés, ültetés vagy gereblyézés.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 100.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

100.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.09.16.

Anonymus


2021.09.15.

Anonymus


2021.09.13.

Anonymus


2021.09.13.

Kristóf


2021.09.01.

Judit


2021.08.27.

Anonymus

;o)

2021.08.27.

Réka


2021.08.27.

BB


2021.08.27.

Anonymus


2021.08.27.

Anonymus