Somogyvári Anita

Somogyvári Anita

„Egy mosoly, amit kéretlenül, önzetlenül adnak, megváltoztathatja a napodat. Akár az egész életedet is.” (Ara Rauch)

Két évvel ezelőtt, amikor jelentkeztem a Nevetnikék Alapítványhoz önkéntes festőnek, fogalmam sem volt mekkora hatást gyakorol majd rám.

A dombóvári kórház gyermekosztályának festése közben éreztem azt, hogy ezt szeretném sűrűbben csinálni, mert jó. Nagy sajnálatomra sokkal kevesebbszer tudok részt venni a festéseken, mint szeretnék, és már nagyon jó lenne a játékkészítő műhely munkájához is csatlakozni egyszer, viszont jelenleg bajban van az alapítvány. Kórházi átszervezések és bezárás miatt elveszítjük az irodát, a birodalmat, ahol az ötletek és játékok születnek, ahol a mosoly kezdődik.

Ebben szeretnénk a te támogatásodat kérni, hogy megvalósulhasson az Álom – igen, a nagybetűs. Egy saját ház, ahol mindenkinek és mindennek helye lehet, ahol még több ötlet indulhat útjára, és csalhat mosolyt a kórházban fekvő gyerekek arcára.

Támogatásodért cserébe vállalom, hogy vidám színekkel festem a falakat és mesés virágokkal szépítem az udvart.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 1.000.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

5.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.08.25.

Anonymus