Sziládi Dóri

Sziládi Dóri

Kedves Mindenki!

Nem vagyok önkéntes, ez tény. Ám én a másik oldalról tudtam megtapasztalni ezeknek a csodálatos embereknek az odaadását. Régóta visszajáró voltam a gyermekklinika és gyermekkórház osztályain, azonban ezekből az időszakos bentlétekből állandóság lett, körülbelül 3 évet töltöttem bent megszakítás nélkül, és bevallom őszintén, hogy bár kifelé igyekeztem ezt nem mutatni, számomra elég nehéz időszak volt.

A Nevetnikéktől minden héten jött valaki, és azt is bevallom, hogy az elején elég sokszor elhajtottam szegényeket, mondván, nincs kedvem, meg amúgy se csinálnánk semmi olyat, ami érdekelne. Ejj-ejj Dóri, öreg hiba volt ez.

Nem tudom, mikor kezdett átfordulni ez a dolog, de ahogy néha-néha beadtam a derekam, gondolván, hogyha már valaki idáig elfáradt, hát nem leszek akkora bunkó, hogy azt se tudom, mit akar, de már elküldöm. Szóval, valahogy időközben, észre sem véve szinte, elkezdtem egyre jobban élvezni az időt, amit nálam töltöttek. És egy idő után már türelmetlenül vártam, hogy vajon mikor jönnek, és mit csinálunk.

Nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni, egy-egy Tabu „verseny”, zsírozás, römi, vagy épp nagy erőkkel próbáltam tanítani a póker szabályait, de néha megesett, hogy „elfelejtettünk” játszani egy-egy témába belebonyolódva.

És nem hagyhatom ki a zenét. Én mindig is nagyon szerettem a zenét és a hangszereket, főleg a hegedű és a zongora nagy szerelmem. Egyik alkalommal, mikor szóba jött ez a téma, elmeséltem, hogy nekem mindig is nagy vágyam volt, hogy megtanuljak zongorázni, viszont mondtam, hogy sajnos ez most már esélytelen, hiszen egyik kezemet tudom csak használni, és hát az mellékes, de a kottát sem ismerem. Na, hát lévén a Nevetnikék szótárában nem létezik a lehetetlen, egyből ráugrottak a témára, mint vadász a prédára, még fel se fogtam, mi folyik, de már 1-2 hét alatt egy szintetizátor tulajdonosa lettem, és úgynevezett színes kotta alapján gyakorolgathattam. Amikor már készen álltam egy dal megtanulására, átírták nekem rendes kottáról színesre, figyelembe véve, hogy egy kézzel játszok. Bár nagyon tömören meséltem ezt el, és csak egy megmosolyogtató kedvességnek tűnhet, nekem ez hatalmas lendületet adott, és annyira boldog voltam, hogy minden nehézség ellenére megvalósították a lehetetlent!

És annyi, de annyi erőt adtak a kedvességükkel, a humorukkal, a komolyságukkal, a szeretetükkel! Nem is önkéntesekként tekintek rájuk, hanem a barátaimként!

És bár most messze vagyok tőlük, mégis, lehetőségeimhez mérten igyekszem segíteni őket most, ebben a nehéz időszakban. Szeretném, hogy abban a szeretetben, amit ők feltétel nélkül adtak nekem, abban még sok-sok és annál is több gyerkőc részesülhessen! Sajnos azonban a gyermekkórház nyár utcai osztályainak költözésével veszélybe került az alapítvány helyzete, hiszen így nekik sem lesz sokáig ott maradásuk. Ám nincsenek véletlenek, a József Attila utcai gyermekklinikával szemben éppen álldogál egy eladó házikó, ami pont megfelelő lenne minden tekintetben, önkéntesek továbbképzése, interjúztatás, játékok készítése és minden jóság, ami a beteg gyermekekért jön létre.

Ezért kérlek, segítsd a Nevetnikék Alapítványt, hogy minél előbb szebbé varázsolhassák a kórházban lakók mindennapjait!

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 200.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

200.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.12.

Anonymus


2021.09.17.

Anonymus


2021.09.17.

Viola


2021.09.07.

Vera

Üdv a csapatban! 🙂

2021.09.06.

Anonymus


2021.09.03.

Glória

Üdv a csapatban!:)