Torma-Székely Éva

Torma-Székely Éva

Torma-Székely Éva vagyok, 2019-ben csatlakoztam önkéntesként a Nevetnikék csapatához. Gyerekkorom nagy részét kórházban töltöttem, és, mivel a 80-as években finoman szólva sem volt gyermekbarát az akkori kórházi ellátás, elég traumatikus élményként maradt meg számomra a bent töltött időszak. Amikor megismertem a Nevetnikék Alapítvány munkáját, tudtam, hogy köztük a helyem, hisz hiába változott rengeteget a szemléletmód, a gyerekekhez való hozzáállás a kórházakban, attól még ugyanolyan nehéz és fájdalmas egy kórteremben tölteni a napjaikat, távol az otthon melegétől.

Bevallom őszintén, nem tudtam, hogy mire számíthatok majd, de nagyon kellemesen meglepődtem, hogy mennyire profin és rutinosan képzi a Nevetnikék csapata a hozzájuk jelentkező önkénteseket. Hiába móka és kacagás az a 2 óra, amit az osztályokon töltünk a gyerekekkel, emögött komoly háttérmunka és felkészítés van, hogy valóban azt tudjuk biztosítani a kis betegeknek, amire szükségük van, megfelelően kezeljük az állapotukat, illetve képesek legyünk kimozdítani őket a betegségükből és a kórházi környezetből adódó levertségből.

Nem mindig egyszerű feladat bevonni a játékba egy-egy kis beteget, felkelteni a figyelmét, mosolyt csalni az arcára, és emellett túltenni magunkat is azon a tényen, hogy néhány gyerkőc komoly betegséggel küzd. Ezért a képzések, workshopok, tréningek folyamatosak, nem csak addig tartanak, amíg egy jelentkezőből önkéntes kórházi látogató lesz. Ehhez hely kell, és mivel egyre többen vagyunk, ezért nem elég egy terem vagy egy kis szoba. Ahhoz, hogy az alapítvány megfelelően tudja végezni a munkáját, kell egy állandó bázis. Sajnos az eddigi bázis megszűnt, amit a kórház biztosított a munkához, így keresni kellett egy új helyet, amit a Pécsi Gyerekklinika mellett talált meg a Nevetnikék csapata. Elképesztő hittel, lelkesedéssel és kreativitással sikerült rövid idő alatt összegyűjteni a megvételhez szükséges összeg egy részét. Nekik én elhiszem, hogy nincs lehetetlen, és ha az ember valóban el szeretne érni valamit, akkor az sikerülhet is. Ezért is csatlakoztam nagykövetként is a csapathoz, hogy segítsem a gyűjtést, és megvalósulhasson egy álom, egy saját Nevetnikék otthon, hogy még sok gyermek kórházban töltött napjaiba tudjunk egy kis mosolyt és vidámságot csempészni.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 250.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

257.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.30.

H.K.

Szeretettel!

2021.10.30.

Dóri


2021.10.28.

Anonymus


2021.10.16.

Anonymus


2021.10.16.

Hajnalka


2021.10.15.

Anonymus


2021.10.15.

Horváthné Neiger Kata

Szeretettel

2021.10.14.

Milly


2021.10.14.

Ági


2021.10.14.

Vikics

Az elmúlt másfél hónapban én is sokat töltöttem kórházban, nekem sok volt, pedig ha belegondolunk nem olyan nagy idő, bízom benne, hogy sikerül elérni a célotokat. Csaljatok sok sok mosolyt azokra a kis arcokra.

2021.10.13.

Anonymus

Egy a cél

2021.10.13.

Dr. Kelemen Orsolya


2021.10.13.

J


2021.10.13.

Dávidka

Tudjuk nem nagy összeg de annál nagyobb szeretettel küldjük ! Sose lehet tudni az életben mi történik a mi gyermekünk is kerülhet még olyan helyzetbe bármi miatt hogy kórházi ellátás kell és ha így lesz anyai szívem egy része nyugodt hisz vagytok Ti és külön kiemelve Évi akik nap mint nap azon fáradoztok, hogy a gyermekek a bent töltött idő alatt a sok rossz és fájdalom mellett megannyi jót is kaphassanak és felépülve ne rossz emlékekkel távozzanak ! Ezért ezer hála !