Turbéki Judit

Turbéki Judit

Én és a Nevetnikék...

Egyszer volt, hol nem volt – kezdhetném a történetet, hiszen a kapcsolatom a Nevetnikékkel hosszú-hosszú évekre nyúlik vissza. Még egyetemista koromban (cirka 10 éve is van tán...) vettem fel a kapcsolatot Glóriával, akkor önkéntesnek jelentkeztem az alapítványhoz. Aki ismer, az tudja, hogy alapvetően „erős személyiségű” vagyok, aki sok mindent el- és kibír, de mint mindenkinek, nekem is van gyenge pontom. A sok közül az egyik, hogy lelkileg nem „bírom”, ha egy gyerek kétségbeesetten sír, valamije fáj/baja van, de ugyanígy meg tud semmisíteni, ha egy szenvedő állatot látok. Fura paradoxon, de éppen ezért jelentkeztem a Glória csapatába anno, hogy „megerősödjek”, de legalábbis „szokjam” ezeket a helyzeteket, és ne bénítsanak meg. És igen, mehettem a Nevetnikék színeiben a gyerekkórházba, és ott lehettem a beteg gyerekek mellett, és segíthettem nekik egy kis mosolyt csalni az arcukra egy-egy történet elmesélésével, rajzolással, kártyapartikkal és sorolhatnám, mennyi mindent találtunk ki, csak hogy egy kis színt vigyünk a beteges mindennapokba.

Aztán az egyetemet követően két munkahelyem által is közösen gondolkozhattunk a Glóriával. Nem egy kórháznak a folyosóját dekoráltuk együtt, készítettünk újabb és újabb játékokat, amelyekkel a beteg gyerekek tudnak játszani a foglalkozások során. A kórház falainak mesefigurákkal való életre keltése is igen fontos és meghatározó része az alapítvány tevékenységének. Nem volt olyan kórházfestős alkalom, hogy legalább 2-3 egészségügyi dolgozó, beteg gyerek és szülők ne jött volna oda hozzánk, és ne köszönték volna meg az önkéntes munkákat.

Felejthetetlen élmények ezek, amelyek a Nevetnikék Alapítvány és főleg Glória kitartó, áldozatos munkája nélkül nem valósulhattak volna meg. Mivel pontosan tudom, mennyi energiát és élményt adnak ezek a foglalkozások a beteg gyerekeknek, ezért még jobban elszomorít, hogy a jövőben erre a kis „felüdülésre” a gyerekeknek lehet, hogy nem lesz lehetőségük a kórházi lábadozásuk során.

Ezért kérek minden ismerőst, aki teheti, segítse egy kávé/fagyi/korsó sör árával az alapítványt, hogy a Pécsi Gyerekkórház szomszédságában meg tudja vásárolni magának azt az épületet, ami a jövőben az alapítvány otthona lehet, ezáltal biztosítva az alapítványnak, hogy még több programot szervezzen, segítse a beteg gyerekek felépülését. A célom: 250.000 Ft – mondanám, hogy a felajánlókat meghívom egy kávéra, de azt a pénzt inkább az alapítványra fordítsuk. 🙂 Segítsetek egy jó ügy elérésében.

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 250.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

280.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.30.

Ábrahám család

Drukkolunk! Köszönjük az alapítvány munkáját, további sok sikert kívánunk!

2021.10.29.

Lili


2021.10.28.

Anonymus


2021.10.28.

Anonymus


2021.10.12.

Konyári Tímea Eszter


2021.10.11.

Anonymus


2021.10.10.

Tomin Sára


2021.10.09.

Kelemen Dániel

Hajrá tovább Nevetnikék!

2021.10.09.

Turbéki Judit


2021.10.09.

Turbéki Lászlóné, Etus


2021.10.09.

Anonymus