Varga Zsolt

Varga Zsolt

Több mint egy évtizede ismertem meg gyermekem révén a Nevetnikék Alapítványt és Kőműves Glóriát a Nyár utcai gyermekkórházban, amely gyermekem közvetlen segítségnyújtásában vett részt. Mivel gyermekem dialízisre szorult, ők segítettek a gyermek szellemi fejlődésében. Tanították közben írni, olvasni, meséltek neki, és persze a többi gyermeknek is. Pont ezért egy igazi, meghitt családi kör alakult ki. Volt olyan, hogy együtt énekeltünk, buliztunk a beteg gyerekekkel. Mivel gyermekem hallássérült, nem is volt egyszerű ez a feladat, de Glória jól vette az akadályokat, tanult vele, és közben megpróbálta a jelnyelvet is megtanítani neki. Évek alatt ez a kapcsolat annyira szoros lett, hogy elvállalta a gyermek otthoni tanítását is. Később elkerültünk a József Attila utcai gyermekklinikára, de a kapcsolatunk továbbra is folytatódott. Itt szeretném megköszönni az alapítványnak és Glóriának az eddigi munkát, és sok sikert kívánok a továbbiakhoz!

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 50.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

50.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.08.27.

Viki


2021.08.24.

Viktória