Vidra Gábor

Vidra Gábor

Az én kapcsolatom talán kicsit más a Nevetnikékkel, mint a legtöbbeknek. Több embert már azelőtt ismertem az alapítvány tagjai közül, hogy az megalakult volna. Azután, mikor véletlen rátaláltam az akkor még kevés önkéntessel és csak szolid tervekkel bíró közösségre, én is beálltam közéjük nevettetőnek, és csak úgy záporozott egyik felismerés a másik után...

Egyrészt, először irdatlanul arcon csapott a valóság, hogy sajnos hány és hány gyerek várja nap nap után, hogy vagy társasjátékkal, vagy zenével, esetleg egy kis varázslattal kiszakadjon a hétköznapi megpróbáltatásokból. Másrészt rájöttem, hogy ezek a foglalkozások, bár elsősorban a gyerekeknek szólnak, a szülőnek, kórházi ápolóknak ugyanúgy hatalmas segítséget jelentenek, hisz segítenek enyhíteni a mindennapi terheken. Nagy meglepetés volt az is, hogy bizony a mese, a játék nem csak a legkisebbeknek fontos, hisz a kamasz, akár középiskolás fiatalok is nagyon jól reagálnak a különböző találkozásokon.

Sajnos nevettetőként nem tudtam sokáig részt venni az alapítvány munkájában, mert lappangó fehér köpeny szindrómám erősebb, mint gondoltam, így az első gyerkőclátogatások alkalmával sokszor inkább magamra kellett figyelnem, mintsem, hogy önfeledt játékkal másokra tudjak figyelni. Viszont a Nevetnikék Alapítvány megmutatta számomra, hogy egy igen is fontos ügyért tesznek nap mint nap, és az első találkozásunk óta eltelt évek alatt beigazolódott, hogy a programjuk nem csak fontos, hanem életképes is. A megismerkedésünk óta eltelt évek alatt az alapítvány már több településre, sok kórházi osztályra eljutott.

Ha egy egyszerű hasonlattal szeretném bemutatni, akkor a Nevetnikék Alapítvány olyan, mint egy odaadó nagymama, akinek a jelenlétét sokszor észre sem vesszük magunk körül. Gyerekként természetesnek vesszük, hogy a körülöttünk lévő világ "rendben van", és csak akkor kapunk a fejünkhöz, mikor először kellene apa nélkül saját magunknak bekötni a cipőfűzőnk, vagy anya nélkül megfőzni az első ebédünk. Az ekkor hirtelen létrejött űrt tudja betölteni egy szerető nagyszülő. A szememben az alapítvány is ilyen a programokon résztvevő kórházi osztályoknak, akik rengeteget tesznek – sokszor erejükön felül – az ápolásra szoruló gyerekekért. Amikor azonban elfáradnak, jön a segítség, az önkéntesek, akik gyermekeket nevettetnek, játékokat fabrikálnak, kórtermeket, várókat varázsolnak szebbé, élhetőbbé.

Ez az alapítvány került most bajba. Akik eddig másoknak gyűjtöttek, most ők maguk kérnek segítséget. Segítsünk nekik, hogy továbbra is ott állhassanak a rászoruló gyerekek mellett, ahogy egy nagymama is teszi, amikor csak tud!

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 300.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

320.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.29.

Anonymus


2021.10.28.

Anonymus


2021.10.25.

Anonymus


2021.10.24.

Anonymus


2021.10.23.

Anonymus


2021.10.23.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.08.

John Doe


2021.10.01.

🙂


2021.09.06.

Anonymus


2021.09.03.

Vidra Gábor

Kezdjük el....