Wiener Szandra

Wiener Szandra

„Minden ember más és más. De azért van kétféle alaptípus. Az egyiknek mindig szüksége van valakire, a másik meg azt szereti, ha őrá van szüksége valakinek.” (Bodrogi Gyula)

Wiener Szandra vagyok, a Nevetnikék Alapítvány nagykövete. Én az utóbbi típusú ember vagyok, így voltam ezzel, amikor 2019-ben rátaláltam a Nevetnikék Alapítványra. Pontosabban ők találtak rám, és amikor megismertem őket, tudtam, hogy itt igazán hasznos lehetek. Mert vannak emberek, hozzám hasonlók, akikben munkál egy olyan érzés, hogy több akarok lenni, valamit tenni, ami túlmutat az egyéni érdekeken, hogy önzetlenül segíts, amikor nem vársz érte cserébe semmit. Így indultam el én, pedig az elmúlt években nagyon sok mindent kaptam a csapattól, ahol új barátokra leltem, és a gyermekektől, akiken segítettünk. A segítség talán nem is a megfelelő kifejezés, hiszen a mi célunk, hogy beteg gyermekeknek foglalkozásokat tartunk a kórházakban, ahol az időmet adom nekik, az osztatlan figyelmemet, és cserébe ők mosolyt adnak, önfeledt nevetést.

Az alapítvány nyári táborokat is szervez, ahol a gyermekekre egy hétnyi móka és kacagás vár. Az együtt eltöltött tábor alatt számtalan boldog pillanatot nyertem és hoztam haza magammal. Nem szaporítom a szavakat azzal, hogy mi mindent csinálunk, annak utánajárhattok honlapunkon.

Azonban alapítványunk most olyan helyzetbe került, amilyenben még nem voltunk, otthon nélkül maradunk. Viszont a kórházakban azt tanítjuk a gyermekeknek, hogy a szeretet és kitartás mindent legyőz. Ezeket a gondolatokat most mi is magunkra ruháztuk, és álmodtunk egy nagyot, új otthont szeretnénk vásárolni magunknak. Otthonnak hívjuk, mert számunkra ez nagyon fontos, nem csak egy hely, ahol a foglalkozásokhoz szükséges kellékeket tároljuk, hanem egy hely, ahol csodák készülnek, kézzel készült játékok és elképesztő új gondolatok, tervek születnek, hogy miként segíthetünk a gyermekeknek a jövőben.

Alapítványunknak egyedül ez nem sikerülhet, de biztosak vagyunk benne, hogy sok-sok olyan ember van, aki jó szívvel támogatná az ügyünket, ezért fordulunk most hozzátok, hogy segítsetek most ti is nekünk az új otthonunk megvásárlásában.

Az én vállalásom, hogy a felújítás során mindenben segíteni fogok, szobát festek, ha arra van szükség, de a szú rágta padlót is boldogan fogom feltépni egy jobb jövő reményében.

Kérlek téged, hogy ha támogatod munkásságunkat, akkor most ezt fejezd ki adomány formájában is, és ne feledd, sok kicsi sokra megy!

TÁMOGATÁS:

NAGYKÖVETI CÉL: 200.000 Ft

Nagykövethez kötődő beérkezett adományok:

200.000 Ft

Kíváncsi vagy, hogy áll a teljes gyűjtés? Kattints ide:

OTTHONT A NEVETNIKÉKNEK!

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottunk 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program. Közben létrehoztuk az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítettük a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottunk a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével. Ott segítettünk, ahol tudtunk.

Most viszont a Nevetnikék Alapítvány került bajba.

A Nyár utcai kórházrészleg bezárásával mi is elveszítjük az irodánkat, ahol az önkéntesek interjúztatása és képzése folyik, illetve ahol a mesefalfestésekhez és játékkészítésekhez szükséges eszközeinket tároljuk. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódik, nekünk már nem találnak egy akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőttük. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkánkat veletek együtt, az önkénteseknek és az eszközöknek is szükségük van egy helyre.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnék el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták, a tulajdonos pedig azt mondta, ha meg tudjuk venni a házat, nekünk adja, mert nálunk lenne a legjobb kezekben, ezért azonnal levette a hirdetést.

27 millió forint a ház eladási ára, emellett hárommillióra kaptunk ajánlatot a földszint felújítására, további egymillióra az emelet felújítására, hogy használható legyen számunkra. Tehát ahhoz, hogy el tudjunk indulni, minimum 31 millió forintra lenne szükségünk.

A legkisebb adománynak is nagyon örülünk, mert most igazán minden számít!

ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

2021.10.28.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.10.22.

Anonymus


2021.09.17.

Anonymus


2021.09.14.

Szanyi Krisztina


2021.09.03.

Weinerné B. Apollónia