GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Hogyan működik a rendszeres támogatás?

Ha az oldalunkon keresztül állítod be, vagyis simple payen, akkor havonta levonásra kerül a számládról az összeg, amit most beállítasz. Minden hónapban ugyanazon a napon, amikor a beállítás megtörtént. Ez határozatlan időre szól. Ha változtatni szeretnél az összegen, vagy lemondani, akkor az info@nevetnikek.hu e-mail címen tudod jelezni. Minden más technikai nehézség kapcsán is ide várjuk a leveled.


Van lehetőség a bankodban is beállítani rendszeres megbízást, a közleménybe mindenképp írd bele: rendszeres. Kérlek viszont ekkor is add meg nekünk az e-mail címed, hogy eltudjuk cserébe neked küldeni minden hónapban, hogy mit csináltunk. 🙂

Hogyan tudom lemondani a rendszeres támogatásom, vagy módosítani az összegen?

Ha az oldalunkon keresztül állítod be, vagyis simple payen, akkor havonta levonásra kerül a számládról az az összeg, amit beállítottál. Amennyiben le szeretnéd mondani a támogatásodat, vagy módosítanál a támogatási összegen, kérlek írj nekünk az info@nevetnikek.hu e-mail címre, és mi azonnal intézkedni fogunk! 🙂

Mi történik, ha lejár a bankkártyám?

Ebben az esetben onnantól nem vonódik le az összeg a bankszámládról, mi pedig küldünk egy értesítést a lejárt bankkártyáról. Amint megvan az új bankkártya, újra be kell állítani a rendszerünkben a rendszeres utalást.

Miért ér többet a rendszeres támogatás, mint az egyszeri?

Gondoltad volna, hogy jobban örülünk 12×1000,-nak, mint 1×20.000,-nek? Az előbbi teszi kiszámíthatóvá, és tervezhetővé a programjainkat. Tudjuk mondani a velünk kapcsolatban álló kórházaknak, mi az a minimum, amiben minden hónapban számíthatnak ránk. Rengeteg feladatunk lett az elmúlt időszakban, a kórházi élményprogramokra, mesefalfestésre és kincsesláda projektre is várólistánk van a Dél-Dunántúli Régióban.

A várólistánk végére csak úgy tudunk érni, ha folyamatosan tudunk dolgozni mindhárom

programon: egymás után kifesteni a kórtermeket, pótolni a játékokat, és újabb önkénteseket felkészíteni a programtartásra. Ehhez viszont rendszeres támogatókra van szükségünk, akik minden hónapban lehetővé teszik, hogy könnyebbé tehessünk gyermekeink gyógyulását.

Miért fontos, hogy megadjam az e-mail címemet?

Ha bármilyen technikai hiba van, mi is feltudjuk venni veled a kapcsolatot. De ami fontosabb, hogy felkerülsz egy levelezőlistára a többi rendszeres támogatónkkal együtt, így minden hónapban értesülsz arról, hogy mi mindent csináltunk, mi történt a Nevetnikék háza táján.

Olyasmiket szoktunk megosztani itt a belső körrel, amiket a közösségi média felületeinken nem posztolunk ki a nagy nyilvánosság előtt. Te viszont pontosan fogod tudni, hogy mi az a jó ügy, aminek Te is része vagy.

Milyen egyéb támogatási forrásaitok vannak még?

Folyamatosan indulunk pályázatokon, de ilyenkor csak projektekkel tudunk pályázni. Egyrészt kiszámíthatatlan, hogy nyerünk-e, másrészt pedig viszonylag kevés a pályázati forrás, amin indulhatunk. Adó 1%-ot is gyűjtünk, ennek összegét szeptemberben tudjuk meg, és ekkor kapjuk el. Vállalati támogatásokat is elfogadunk, sőt, a játékműhelyünkbe szívesen fogadjuk a vállalatok dolgozóit is. Ezek viszont mind bizonytalan források jelenleg számunkra, így nagy jelentősége van a magánszemélyek kiszámítható adományainak.

Ha önkéntesekkel dolgoztok, mi kerül ilyen sokba?

Ahhoz, hogy több ezer gyermekhez eljussunk, több száz önkéntesre van szükségünk. Ahhoz, hogy ezt a több száz önkéntest felkutassuk, megtudjuk szervezni a munkájukat, és feltudjuk őket készíteni a rájuk váró feladatokra, szükségünk van fizetett munkatársakra is. Csak a tavalyi évben 450 önkéntes segítségével tudtunk közel 2500 gyerekhez közvetlenül elérni, a mesefalfestéseinket pedig még ennél is többen élvezhették.

Legyen szó kórházi élményprogramról, mesefalfestésről vagy játékkészítésről, mindegyik önkéntesünk szakmai felkészítést kap annak érdekében, hogy a legjobban végezhessék a munkájukat, hisz előképzettség nélküli emberekkel dolgozunk. Az elért gyerekek számának növekedésével viszont az eszközökre is többet költünk, és a ház fenntartása is nagy kiadással jár. Ezért szeretnénk növelni a támogatói bázisunkat is.