A cél 100 kórházlátogató önkéntes,

hogy minden nap minden gyermekosztályon ott lehessünk!

0

Aktív önkéntes

0

Képzésben résztvevő önkéntes

0

Hiányzó önkéntes

KÓRHÁZI ÖNKÉNTESEK

A kórházi lét egy felnőtt számára sem kihívásoktól mentes, a kisgyermekekben pedig adott esetben mély frusztráló emlékként tartósan megmaradhatnak a bizonytalanság, a félelem képei, az aggódó szülők sem tudnak minden esetben megnyugtató közeget teremteni a kórtermekben. A távolról érkező beteg gyermekek esetében sokszor a családok nem tudják megoldani a rendszeres látogatást, vagy csak azt, hogy valamelyik családtag a beteg gyermek után utazzon. A nővérek sokszor túlterheltek, fennáll a hospitalizálódás veszélye, főként csecsemőknél. A Nevetnikék Alapítvány  önkéntesei erre a problémára kínálnak megoldást a rendszeres látogatásaikkal. Célunk, hogy enyhítsük a kórházban fekvő betegek szorongásait, fájdalmait, eltereljük a figyelmüket a gondokról, elűzzük az unalmat, és megnevettessük őket. 

Elsősorban a fekvőbeteg gyerekosztályokra szervezünk bábos, mesemondós, kézműves, zenés, társas foglalkozásokat a játszószobákba, vagy a kórtermekbe. Az önkénteseink egy két hónapos, képzésekkel és hospitálásokkal teletűzdelt felkészítést követően tartanak programokat a gyerekeknek. Mindig párban dolgoznak, a foglalkozások hossza általában 2 óra, ez idő alatt egy osztály betegeit látogatják végig, kiemelten figyelve a nem látogatott gyermekekre. 

Másodsorban azokra a felnőtt osztályokra szeretnénk eljutni, ahol krónikus vagy hosszan bent fekvő betegek vannak, és az ő fájdalmaikon enyhíteni társasjátékkal, mozgással, beszélgetéssel.

Szívesen csatlakoznál kórházlátogató önkéntes csapatunkba? Az újonnan jelentkező önkénteseket a helyi koordinátor és a már tapasztalt programtartók fokozatosan vezetik be és készítik fel a rájuk váró munkára. Igyekeznek mindenkinek segíteni abban, hogy megtalálják mik az erősségeik, s ők maguk hogyan tudnak segíteni legjobban a betegeken. Az önkénteseknek ez heti vagy kétheti rendszerességgel történő foglalkozást jelent, és ezen kívül folyamatos képzéseket, esetmegbeszélőket biztosítunk.

Ahová a látogatásokat szervezzük:

PÉCS

Baranya Megyei Kórház, Rákóczi út 2.:

Gyermek fertőző osztály

Pécsi Gyermekklinika, József Attila út 7.:

Neurológia, Belgyógyászat, Pszichiátria, Intenzív osztály, Légúti osztály

Honvéd Kórház, Akác u. 1.:

Gyermeksebészet

KAPOSVÁR

Kaposi Mór Oktató Kórház, Tallián Gy. 20-32.:

Csecsemő- és gyermek Mátrix Osztály

Gyermek Rehabilitációs Osztály