Gyakran ismételt kérdések

Miért pont ez a ház?

A tevékenységünk miatt fontos a közelség. Már eddig is egyre nagyobb nehézségekbe ütköztünk, hiszen, míg mi a Nyár utcában vagyunk, a munkánk helyszíne teljes egészében a József Attila úti részlegre került, ahol az egyre bővülő eszköztárunknak nem tudnak helyet biztosítani az osztályokon, mert még a szükséges gyógyszereknek és ápolási eszközöknek is nehezen találnak helyet. A legaktívabb időszakban 50 önkéntes is forog a klinikán, 100 főre lenne szükségünk hosszútávon. Az önkéntesek úgy esnek be 16 órára egyetem vagy munka után, nem várható el tőlük, hogy az eszközökért elsétáljanak még három utcával arrébb, ahol felvehetik a gitárt, mert akkor a gyerekektől veszünk el értékes félórákat. Az interaktív játékok folyamatos karbantartása miatt, a kincsesládák, dobozok feltöltése miatt is nagy forgalmat, mozgolódást kell lebonyolítanunk a klinikán. Nem azért jöttünk létre, hogy folyamatosan a szállítás szervezésére menjenek el napok, mint jelenleg, hanem arra, hogy játékokat készítsünk, és ott lehessünk a legkisebbek mellett a mosolyunkkal.

Miért nem vesztek fel hitelt?

Nem tudunk hitelhez hozzájutni, Magyarországon kizárólag csak támogatásokból élő alapítványoknak elérhető hitel nincs.

Kiírtak egy 4 milliós pályázatot, indultok?

Persze. De abból házat nem veszünk, ráadásul kiszámíthatatlan, hogy nyerünk-e, mert rajtunk kívül több ezer szervezet pályázik rá.

Miért nem lehet kártyával fizetni a weboldalon keresztül?

Mert csak így tudjuk a támogatások 100%-át a projektre fordítani.

Utaltam, mégsem látszik a honlapon, miért?

Ezer oka lehet, és ha írsz nekünk, utána tudunk nézni, hogy mi az. Az egész rendszert manuálisan működtetik az önkéntesek, bár a háttérben dolgoznak informatikusok, hogy ezt automatizálják, egyelőre eredménytelenül, mert egy nagyon egyszerű, buta háttérprogramot használ a weboldalunk, és jelenleg nincs időnk egy teljesen új weboldalt létrehozni. Az űrlap kitöltése után kapunk egy e-mailt, és mi az alapján tudjuk felvinni a felajánlásokat, amikor munka, egyetem, család után van rá érkezésünk, ezért alapból van csúszás az adatfelvitelben. De vannak, akik nem kattintanak rá az adatvédelmi tájékoztató elfogadására, így ők legfeljebb anonymként jelennek meg a weboldalon. Van, amikor nem kapunk e-mailt, így, bár az utalás beérkezett, nem tudjuk nagykövethez kötni, ezért ezek szintén anonymként jelennek meg a weboldalon.